Konuralp'in Düzce'ye bağlanması süreci nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut arasındaki polemik büyüyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İbrahim Aykut'un üç dönem belediye başkanlığı yapmasının yeterli olduğunu, kendi işlerine daha fazla zaman ayırmasının zamanı geldiğini söyledi.

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un Düzce Merkez'den aday olabileceğine yönelik açıklamalarını değerlendiren Mehmet Keleş, Aykut'un adaylığının kendisi açısından bir sorun oluşturmayacağını söyledi.

5393 sayılı belediye Kanunu'nun 11'inci maddesi gereğince Konuralp Belediyesi'nin yapacağı imar değişiklikleri ile ilgili olarak Düzce Belediyesi'nden onay alması gerekliliği ile ilgili olarak da konuşan Keleş, İbrahim Aykut'un kendilerine bu ana kadar herhangi bir şey sormadığını, belki de soracak bir şey yapmadığını söyleyerek cevap verdi.

Hukuka aykırı bir uygulamanın tespit edilmesi durumunda ileride bunun hesabının sorulacağını söyleyen Mehmet Keleş, İbrahim Aykut'un üç dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, kendi görüşüne göre bunun yeterli olduğunu, Konuralp Belediye Başkanı'nın kendi işleri ile ilgilenmesinin zamanının geldiğini ifade etti.