Düzce Belediyesi'nin yaklaşık bir aydır Düzce genelinde çalışmalarına ara vermesi tepki toplamayı sürdürüyor. Daha önce Saadet Partisi iİ Başkanı Faruk Erdem çalışmaların durmasını eleştirmişti. Çalışmaların durmasına CHP ve MHP de tepki gösteriyor.

“İnsanlar aç maaşlarını alamıyor.”

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, AK Parti'nin belediyecilik anlayışının menfaat ve çıkar üzerine kurulu olduğunu söyleyerek, “ Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamu hizmetlerini bırakarak canının derdine düştü. İnsanlar aç, maaşlarını alamıyor. Kaç yüz kişiden sorumlu olacaksın, işi gücü bırakıp Ankara'da kamp kuracaksın. Bu durumun sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaştığını düşünmüyorum.” dedi.

Evren Kuşçuoğlu kesinleşti.

CHP'nin aday bildirme sürecinin 15 Ocak'ta sona erdiğini de hatırlatan Tozan, CHP Düzce Belediye Başkan Adayı'nın Evren Kuşçuoğlu olarak bildirildiğini söyledi. CHP'nin Konuralp'ten de bir aday çıkarmayı planladığını vurgulayan Tozan, “ Son ihtimal Merkez İlçe Başkanı'mız Saim Aksöz ya da il teşkilatımızdan bir arkadaşımızı Konuralp için aday göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“Bu çok büyük bir yanlıştır.”

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz da Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu. Ilgaz “Mehmet Keleş için üzülüyorum” ifadesini kullandı. AK Parti Düzce Adayı ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyen Ilgaz, “ Başkan Mehmet Keleş, şuan kendi derdine düşmüş durumda. Ne Düzce'yi ne belediyeyi ne de çalışanları düşünüyor. 30 Mart'ta kadar başkanlık görevini üstlenecek olan başkanın çalışmalarını askıya almasını şiddetle kınıyoruz. Bu çok büyük bir yanlıştır” ifadelerini kullandı.

MHP de Ömer Küçük sesleri yankılanıyor

Ilgaz ayrıca MHP'nin belediye başkan adaylarının bu hafta içinde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklanacağını belirtirken, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı'nın yüksek ihtimalle Ömer Küçük olacağının da sinyallerini verdi.