Yaklaşan yerel seçimlerde özellikle Düzce Belediye Başkanlığı konusunda Başkan Mehmet Keleş'e alternatif çıkıp çıkmayacağı merak edilirken Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'de yerel seçimleri değerlendirdi. Şahin, Mehmet Keleş'in başarılı çalışmalar yaptığını ve yerel seçimlerde Başkan Keleş'in yine kazanacağına inandığını belirterek, “Başkan Keleş bence Düzce için önemli çalışmalara imza atmıştır. Bu seçimlerde de kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Tabi ki bu Keleş'in tamamen başarılı olduğu anlamına gelemez. Kendisinin yaptığı çalışmalar kapsamında iyi olduğu yanlar kadar başarılı olamadığı çalışmalarda var. Bu konuda biraz eksik kaldığını söyleyebilir.” şeklinde konuştu.

“Şimdilik isim olarak değil ama alternatif 5-6 adayın olduğunu söyleyebilirim”

Ak Parti'den Başkan Mehmet Keleş'e alternatif isimler ve yerel seçimlere Ak Parti'den kimlerin katılacağı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, “İsim olarak belli değil ama yerel seçimlerde Ak Parti'den en az beş kişinin gündeme geleceğini düşünüyorum. Bu isimler arasında tanınan simalarda var. İlerleyen zamanlarda isim olarak ta kendileri ön plana çıkacaktır.” ifadelerine değindi.

“Milletvekili ile Başkan arasındaki sorunların Düzce'yi olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.”

Başkan Mehmet Keleş'in bir Milletvekili ile arasının açık olduğu söylentilerini de değerlendiren Şahin. “Aynı parti içinde olan bir Milletvekiliyle Belediye Başkanının arasında sorunlar olması doğal olarak olumsuz izlenimler yaratabilir. Benimde Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal ile sorunlarım var ama il bazındaki sorunlar daha fazla ses getiriyor. Bu tartışmalardan ziyade çalışmaları ön planda tutmak gerekiyor. Düzce içinde Kervan ve Çoban kavşakları ciddi sorun teşkil ediyor. Bu nedenle kişisel meselelerden çok birlik olup bu çalışmalara öncelik vermemiz gerekiyor.” dedi.