Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mart ayında yapılacak olan ve ilk raundu parti içinde geçecek olan yerel seçim çalışmaları için kolları sıvadı. Esas hedefi iki dönem belediye başkanlığının ardından milletvekilliği olan ve siyasal kariyerindeki basamakları nasıl çıkacağını hesap eden Mehmet Keleş bu amaçla çalışmalarını iki yönlü olarak başlattı.

Keleş'in aday gösterilmesi durumunda seçilip seçilmeyeceğine ilişkin bir endişesi yok. Bu süreçte başkanın hesaplarını karıştıracak tek şeyin, yerel seçimlerde Ak parti teşkilatının kendisini başkan adayı olarak göstermemesi olasılığı olduğu şeklinde değerlendirmeler yapılıyor. Bu açıdan bakıldığında Mehmet Keleş'in siyasal kariyerinin gelişiminde en önemli faktörün, parti içinde yapılacak olan ilk raund mücadele olduğu ortaya çıkıyor.

Keleş, belediye başkanlığı hedefine ulaşmak için bir yandan delegeler nezdinde yerel kulis faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan da genel merkez nezdinde taraftar aramaya başladı. Yerelde parti teşkilatı içinde adaylığını destekleyen grupların desteğini almak için çalışırken, sık sık Ankara'ya giderek genel merkezin hem nabzını tutuyor, hem de kendisini istemeyen yerel grupların Ak Parti Genel Merkezi üzerindeki etkisinin önünü kesmeye çalışıyor.

Bilindiği gibi Mehmet Keleş siyasal hedefinin iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Milletvekilliğine aday olmak olduğunu değişik vesilelerle açıklamıştı. Kulislerde yerlerini sağlama almak isteyen milletvekillerinin Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ikinci dönem belediye başkanlığının da önünü keserek bir sonraki aşamaya ulaşmasını engellemek isteyecekleri de konuşuluyor.