Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gündemi sarsacak açıklamalarıyla haftaya Bakış’a konuk oldu. Özlem Yavuz’un sunduğu programda Keleş, açık açık aday olacağını yinelerken iddialı olduğunu vurguladı.

 

TAKDİR GELİRSE ÇEKİNMEDEN YOLA ÇIKARIM

 

Keleş, “Ben hiç karnımdan konuşan siyasetçi olmadım. Her zaman düşündüklerimi gerekli lisanla söyledim. Aday olduğumda 2 dönem başkan olmak istediğimi söyledim. Yeniden seçim geliyor. Bende aday olmak istiyorum. Gayemiz hizmet vermek. Belediye başkan adayı olmanın bazı külfetleri var. Ankara ve İstanbul’daki görevlerinden istifa etmek gerekli. Bu her açıdan yıpratıcı bir süreç. Ancak tekrar fedakârlık yapılması gerekirse hiç düşünmem. Aday olup olmayacağını bilmeden istifa edip bu yola çıkmak herkesin harcı değil. Millet genel merkez takdir ederse çekinmeden yola çıkarım. İlla ben olayım demiyorum. En doğrusu kimse o olsun. Geçmişte halkın takdirini gördüm. Bu zamana kadar birçok ankette ben çıktım. Yenilerinde ben çıkacağıma inanıyorum.” dedi.

 

 

GEÇMİŞTE AĞZIM YANDI, ŞANSA BIRAKMAM

 

Geçmişte yaşananlardan ders aldığını ifade eden Keleş, kendisinin aday gösterilmesi halinde “kazanmama” endişesinin bulunmayacağını dile getirdi.

 

Başarılı çalışmalar yapmasına karşın teşkilattan kendisine karşı direnç olduğunu hatırlatan Keleş, “Bu teşkilata ilgisiz kalmamdan kaynaklandı. Geçmişte ağzı yanmış biri olarak çok fazla şansa bırakmayacağım. Eksikler tamamlanabilir. Yaşanmış kötü olaylardan ders çıkartacağım. Çalışkan olduğumu düşünüyorum. Hiç durmadım. Param yok para bulmak için çalıştım. Bir kaldırım taşı bile yoktu. Teşekkür, takdir getiren bir çocuğa “çalışkan mısın” diye sorulmaz. Halk hizmeti görüyor. Bugün sokakta karşılaştığım her kişi “Allah Razı Olsun” diyor. Halk anketlerine çok güveniyorum. Mehmet keleş aday olduğunda kazanmama endişesi olmaz. Yüzde 60-70 oranında kazanma şansı olmaz.” diye konuştu.

 

 

DAHA İYİ YAPTIM, YAPARIM DA…

 

Düzce’de yapılanlar ve yapılmayanların konuşulduğu programda İsmail Bayram’ı en çok eleştirecek insanlardan birinin kendisi olduğunu söyleyen Keleş, Bayram’dan daha başarılı olduğu iddiasında bulundu.

 

Keleş, “İsmail bayram eleştirmek istemem ancak ben ondan daha iyi yaptım, yaparım da… İsmail bayramı eleştirecek biri varsa benim. Ben ayrılırken yapamıyorum benden daha iyi biri gelsin deseydim bugün bir şey söyleme hakkım yoktu. İsmail Bey benden daha iyi yaparım iddiası ile geldi. Katı atık, sıvı atık tesisi ne oldu. Kentsel dönüşüm ne durumda? Kaç konut yaptı? Belediye şirketleri neden zarar ediyor? Nerede bunlar. Neden yapılacak denilenler yapılmıyor? Bunları sormaya hakkım var. Çünkü ben yapıyordum. “Bana yapacaktın” diyemezsiniz. “Ben 10 yılda yaparım” derim.” şeklinde konuştu.

 

YOLSUZLUK OLAN YERDE HİZMET OLUR MU?

 

Kendisi hakkındaki dosyalar ve usulsüzlük iddialarına sitem eden Keleş, “Yolsuzluk olan yerde hizmet olur mu?” sorusunu sordu.

 

“Beni en yakın arkadaşlarım cezalandırdı.” ifadesini kullanan Keleş, “ Mehmet Keleş hakkında bugüne kadar savcılığa mülki müfettişlerine ulaşmış, soruşturma, kovuşturma ya da cezai müeyyide alan bir durum ne başkanlık döneminde ne de sonrasında olmuştur. Hepsi birkaç saçma sapan kâğıt parçasından ibaret. Bir insanı haksızca itham etmek doğru değil. Yarın ahirette hesap vereceğiz. Yolsuzluk olan yerde hizmet olur mu? Bizim iş yapmaktan başka hangi gayemiz olmuştur? Bu şehrin ihtiyaçları beklentileri var. Sonunda kaybeden Düzce oluyor.” şeklinde konuştu.

 

2 DÖNÜM YERİ 6,5 TRİLYONA SATTIM

 

Keleş kendi döneminde 18. madde uygulaması yapmadığı ve belediyeden işçi çıkarmadığı için her zaman övündüğü sözlerine ekledi. Keleş çok sık eleştirilen eski hal binasının satışı hakkında da konuştu.

 

Keleş, “Belediyenin boş arsası varsa ya yeşil alan ya da bina yaparak kullanırsınız. Devlet elindeki kamu mallarını özelleştiriyor. Bu kadar imkansızlıklar içinde 15-20 milyar para harcayarak küçük kiralarla peşkeş çekmek ne kadar doğru. Bence bina yapılacaksa özelleştirerek vatandaşa verilmeli. Mesela gıcır gıcır şehrin merkezindeki iş merkezi atıl duruyor. Zaten depremden kalma bir sürü iş merkezi var. Baykuş yuvası oldu. Dere kenarındaki 2 dönüm yeri 6,5 trilyona sattım. Krem parkı kaç yıl sonra 4,5 trilyona sattılar. Beni nelerle suçladılar. Allaha şükür vatandaşlarımız içinde sağduyulu insan sayısı çok.” şeklinde konuştu.

 

 

1 SENEDE AÇTIRMAZSAM BANA DA MEHMET KELEŞ DEMESİNLER

 

Düzce’de en çok eleştiri konusu olan terminal için ise Keleş otoban bağlantısının şart olduğunu söylerken, kendisinin belediye başkanı olmanı olması halinde 1 yıl içinde açtıracağı vaadinde bulundu.

 

Keleş, “Terminalin ön koşulu bağlantı yolunu otobana bağlamaktır. Eğer olmazsa terminal atıl bir terminal olur. Bağlantı yolunun acil yapılması lazım. Ben belediye başkanı olursam da ilk yapacağım iş de budur. Buradan da ilk sözümü veriyorum. Bu otoban yolunu 1 senede açtırmazsam bana da Mehmet Keleş demesinler.” şeklinde konuştu.

 

BİRAZ KAMU MALINA SAYGI OLUR

 

Keleş ayrıca 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlere sahip çıkılmadığı eleştirisinde bulunarak, “ benim yaptığım çalışmalar cezalandırılıyor. Mehmet Keleş’in sök yık gitsin anlayışı var. Biraz kamu malına saygı olur.” dedi. Bağımsız aday olması halinde seçileceği iddiasında bulunan Keleş, iktidar gücünün şart olduğunu vurguladı.

 

HALK BAĞIMSIZ DA GİRSEM BENİ SEÇER

 

Keleş, “Her yiğidin harcı değil, sana rağmen seçilirim demek. Seçildik desem hizmet yapmak zor. Bir kere meclisiniz olmuyor. Bağımsız aday olsaydım seçilirdim. Bağımsız olsaydım İsmail bayram kadar yapamazdım. İktidar gücü şart. Kendi ihtiraslarım üzerine memlekete zarar verirdim. Bu halk bağımsızda girsem beni seçer. Ben hizmet ettim halk bunları gördü. İyiyi kötüyü ayırır.” dedi.

 

İLLA “ADAY OLACAĞIM” DERSE DESTEKLERİM

 

Keleş, bir dönem arasında sert rüzgarların estiği AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun belediye başkan adaylığı ile ilgili de konuştu. Keleş, “Metin beyle aramız düzeldi. Bizim aramızdaki siyasi çekişmenin adaylıkla alakası yok. Adayda olabilir. İlla aday olacağım derse desteklerim de… Eğer ciddi proje ve tezleri varsa desteklerim. Ben mi Metin Bey mi derseniz ben daha iyi yaparım. Çünkü ben yerel yönetimciyim.” dedi.

 

Keleş, ne dostunun ne düşmanının MHP’den aday olmasına izin vermeyeceğini söyledi. “Ben, Mhpli değilim, Ak partiliyim.” Diyen Keleş, “Böyle bir teklifte almadım. Partimle aramda parti değiştirecek kadar bir şey yaşamadım. Ak Parti’de o kadar çok hatırlı dostum var başka partiden aday olmamı istemezler yine Ak Parti’den öyle çok düşmanım varki onlarda başka partiden aday olmamı istemez.”dedi.

 

ULAŞIMI KISALTACAK PROJE


Keleş, programda aday olması halinde açıklayacağı bir projesini de ilk kez anlattı.
Ulaşımı rahatlatan bir proje hazırladığını belirten Keleş şu bilgileri verdi: “Japon bir dostum. Düzce’nin ulaşımı ile ilgili proje hazırlamışlar. Kalıcı konutlar içine bir terfi merkezi oluşturarak ulaşım imkanlarını rahatlanan ve ulaşımı kısaltan bir proje. Boş durmuyoruz 5 yıldır proje hazırlıyoruz. Aday olursak hepsini açıklayacağız.”

 

Haber; S.KAŞKIR