Seçimler öncesinde özellikle İl Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yeniden başkan olup olamayacağı konuşulurken Başkan Keleş, yerel seçimlere iddialı girmek için çalışmalarına ve ziyaretlerine devam ediyor.  Ziyaretler sırasında yaptığı açıklamalarda ise Başkan Keleş, “Belediye'nin bugünkü durumu ortadayken yarım kalan çalışmaları ancak ben tamamlayabilirim. Benden başkası bu çalışmaları tamamlayamaz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Genel Merkez tarafından da yapılan anketlerle mercek altına alınan Keleş, özellikle son günlerde yaptığı ziyaretlerle ön planda yer alıyor.

Belediye Meclis üyesi İsmail Bayram'ın aday adaylığı başvurusunda bulunduğu ve Ak Parti de birkaç adayın daha ortaya çıkacağının söylendiği şu günlerde Başkan Keleş'in ziyaretlerine ara vermeden devam etmesi bekleniyor.

Yerel seçimlere kadar Başkan Keleş ile ilgili nasıl bir sonuç çıkacağı ve Genel Merkez'in Keleş ile ilgili nasıl bir değerlendirme de bulunacağı 14 Ocak'ta yapılacak temayül yoklamasının ardından belli olacak.