AK Parti'nin Düzce Belediye Başkanı adayı olarak İsmail Bayram'ı aday göstermesinin ardından ilk kez Düzce Belediyesi'ndeki makamına dönen ve ilk kez basın mensuplarının karşısına geçen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bilmece gibi cevaplar verdi. Keleş, belediye başkanının değişip değişmeyeceğini siyasi sürecin belirleyeceğini vurgularken “ Henüz "bağımsız" ya da "bağımsız aday" değilim” diyerek kafaları karıştırdı.

“Zaman her şeyi gösterecek.”

Partisi tarafından aday olarak gösterilmemesinin ardından Belediye Başkanılığı için seçimlere girip girmeyeceği ya da seçimlere bağımsız mı yoksa bir parti çatısı altında mı gireceği merak edilen Keleş, bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Zamanın her şeyi göstereceğine değinen Keleş, “ Kararımı, büyüklerimizin ellerinden öperken, çocuklarımızın gözlerinin içine bakarken alacağım ve sadece vicdanımdan izin isteyerek açıklayacağım. Vicdanım bana aklımın ve gönlümün ikna olacağı kararı aldıracak, bu karar da kişisel ihtirasların ve menfaat beklentisinin çok dışında ve ötesinde Düzce'nin ve Düzceliler'in geleceği için hayırlı bir karar olacaktır. Kırgın, üzgün, dargın ya da küskün değilim. Biz halka ve ülkemize hizmet yoluna siyaseti çirkinleştirmek için değil Düzce’yi güzelleştirmek için çıktık. “ şeklinde konuştu.

“Delikanlı gibi çeker giderim."

Başkan Keleş, partisi tarafından aday gösterilmemesinin nedeni ile ilgili sorulan bir soruya da “Bu konuyu bende uzun süredir düşünüyorum. Biri çıksın ve bana ne olduğunu anlatsın. Bir kişi de çıkıp neden aday gösterilmediğim konusunda bana mantıklı bir açıklama yaparsa bende rahatlayacağım. Eğer bir şey varsa delikanlı gibi çekip gitmesini de bilirim.” ifadelerine yer verdi.

“Ben girdiğim hiçbir görevden istifa etmedim.”

Aday gösterilmemesinin ardından AK Parti'den istifa edip etmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulunan Keleş, “ Ben bu yaşıma kadar girdiğim hiçbir görevden hiçbir işten istifa etmedim. Ama onlar beni istemezse onu bilemem. Ben 30 Mart'a kadar görevimin başındayım. Yeni gelecek Başkan'a da görevimi huzur içinde devredeceğim.” dedi.

“Bu zamana kadar hiçbir dava açılmamıştır.”

Görevde bulunduğu süre içerisinde ülke genelinde görevini tertemiz yapan Belediyelerin başında olduklarını da vurgulayan Başkan Keleş, “Bu zamana kadar hakkımda hiçbir usulsüzlük, hiçbir dava ve hesabını veremeyeceğim hiçbir iddia ortaya atılmamıştır. Bu da ne kadar olumlu çalışmalar içerisinde olduğumuzu göstermektedir.” ifadelerine yer verdi.

“Dosyanın Başbakan'a değil savcıya verilmesi gerekiyordu.”

Özellikle AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun kendisiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dosya vermesi konusunu da değerlendiren Keleş, “Eğer hakkımda olumsuz ve suç unsuru olan bir dosya varsa bunu Başbakan'a değil hukuki birimlere bildirmeleri gerekiyordu. Zaten Belediye Başkanı hakkında bir usulsüzlük biliyorsanız ve bu yönde dava açmıyorsanız bu büyük bir suçtur.” şeklinde konuştu.

Başkan Keleş uzun sürenin ardından yaptığı bu açıklamalarla hem adaylık konusunda hem de AK Parti'nin aday açıklaması konusunda bilmece gibi açıklamalarda bulunmuş oldu. Yaptığı açıklamalarla gündeme de oturan Başkan Keleş'in konuşmalarından bağımsız aday olma ihtimali çıktığı gibi olmama ihtimali de ortaya çıktı. Bu konuda son sözü ise Keleş'in de dediği gibi halk söyleyecek.