AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş ve bazı yönetim kurulu üyeleri Öncü Medya Grubumuza ziyarette bulundu. Keleş ziyareti esnasında seçim çalışmaları ve projeleri hakkında sorularımızı yanıtladı.

İSTANBUL CADDESİ TRAFİĞE KAPATILACAK

Düzce‘nin bel kemiği olan İstanbul caddesinin trafığe kapatılması ile ilgili önemli bilgiler veren Keleş göreve geldiğinde kesinlikle İstanbul caddesini araç trafiğine kapatacaklarını , ancak öncesinde alternatif yapılaşmaları sağlayacaklarını vurguladı.

"Rasim Betir bulvarını açarken İstanbul caddesine eşdeğer cadde olarak oluşsun istedim ve oluşum sürüyor. Cadde kenarlarında yeni binalar yapılıyor,giriş katlarına ticarethaneler açılıyor.bu cadde alışverişin en canlı olduğu mekanlar haline gelecek ve trafik yükünü kaldırabilecek.En önemlisi ringin sağlanması lazım Rasim Betir‘den gelen trafik dere kenarından tam bir daire olarak dönebilmesi lazım.İşte ozaman İstanbul caddesini trafiğe kapatacağız."

BU DÖNEM KALICIYA HİZMET DÖNEMİ OLACAK

Seçim çalışmaları sırasında halkın desteğini kazandıklarını belirten Keleş özellikle kalıcı konutlarda sıkıntının büyük olduğunu vatandaşın Düzce merkez ile bütünleşmek istediklerini belirterek insanların depremden sonra zorunlu göçe tabi tutulduğunu buranın yeni bir şehir olmasının yakın zamanda zor olduğunu söyledi. En büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu ifade eden Keleş kalıcı konutlarda binaların ciddi anlamda korozyona uğradığını söyleyerek "Bu dönem göreve gelirlersek daha çok kalıcı konutların ihtiyaçlarının giderilme dönemi olacak".dedi. 

"Devletin yaptığı kalı konutlar binalarında ciddi anlamda korozyon var.İnaşaat hataları var.10 yıllık bölgede hem binalarda hemde cadde ve sokkaklarda 30 yıllık aşınma var.Yeşil alanlar bakımsız.Kalıcı Konut halkında unutulmuş hissi olşmuş.Orada belediye birimleri oluşturulmalı zamanında ben orda park bahçeler,itfaiye ve zabıta birimleri oluşturmuştum yeni yönetim tarafından geri çekilmiş. Bu birimler tekrar kazandırılmalı. Ayrıca binalardaki korozyonla ilgili yekili kurumlar ile görüşüp bu durumu bildirmemiz bizim göreviz"

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Valilik binası yanında başlatılan ancak sonuçlandırılma noktasında zaman aşımına uğrayan Kentsel Dönüşüm projesi ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş 20-25 milyon kamulaştırma bedeli ödendiğini ifade ederek toplu konut idaresiye görüşüp bu alanın yeşil alan olarak yapılmasını isteyeceğini en azından bir kısmına bina olabiliceğini söyledi ve "Boş bulunan alanları yeşil alan yapmak istiyoruz" dedi.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ PLANLANIYOR

20 yıldır bitirilemeyen Kültür merkezi inşaatı ile ilgili Düzce Milletvekili Osman Çakır‘ın mikrofonlarımıza yaptığı özel açıklamasında bu binanın terminal olarak değerlendirmesinin uygun olacağını söylediğini hatırlattığımız Keleş şu yorumda bulundu.

"Osman Beyin iki kimliği var birincisi kendi ikincisi milletvekili kimliği ,bu açıklamısını Milletvekili kimliği ile yaptığını düşünmüyorum. Terminal olmaya müsait bir bina değildir orası kültür merkezi olacaktır.Biz Göreve geldiğimizde Furar ve kongre merkezi yapmayı planlıyoruz.Kültür merlkezi niteliğinde olmayacak çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir porje olacak."

Haber: P. YILDIRIM