Turizm Haftası etkinliklerine katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Anıtpark’taki yaptığı konuşması ile dikkat çekti. Denizi, yeşili, doğal ve tarihi güzellikleri ile zengin bir turizm potansiyeline sahip Düzce’nin bu kaynaklarından yeteri kadar faydalanıyor mu? Sorusunun gündeme geldiği bugünlerde Keleş, konuşmasında özeleştiri de bulundu.

 


BAZI YERLERİ GÖSTERMEKTEN İMTİNA ETTİM


Düzce’nin özellikle günübirlik turizme hizmet etmek için gerekli altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Keleş, tesisleşmedeki yetersizliğe vurgu yaptı. Hafta sonu gelen turizm acentelerini ağırladıklarına dikkat çeken Keleş, Düzce’nin bazı yerlerini göstermekten kaçındığını dile getirdi.


Keleş, “ Bu güzellikleri saymakla bitiremeyiz. Ama özellikle biz yöneticilerin üzerine düşen görevler var. Allah bize dağ vermiş deniz vermiş her şey var. Öncelikle turizm altyapısı oluşturmalıyız. Turizme yönelik tesisleşmeliyiz. Hafta sonu bazı turizm acentelarını ağırladık. Ama ben bazı yerleri göstermekten imtina ettim. Çünkü yıllarca deformasyona uğramış, Britanya krallığına ait antik kent şurası demekten imtina ettim. Çünkü artık yok olmaya yüz tutmuş. Buraya turist getirin diyoruz ama yatak kapasitemiz nedir? Kardüz yaylasını Davos yapalım diyoruz. Peki, oranın yolu var mı? Konaklanacak tesis, turizm materyalleri var mıdır? Bunları hazırlamalıyız.” dedi.


DÜNYADA GÖZ ÖNÜNE ÇIKACAK FAALİYETLER


Keleş, Düzce’ye kazandırmak istediği iki proje hakkında bilgiler verdi. Keleş, oluşturacakları medya merkezi ile Düzce’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada göz önüne çıkacaklarını ifade etti.


Keleş, “Düzce’yi fuar ve kongre merkezi haline getirerek fuar ve kongre turizme açmak istiyoruz. Bu iş için düzce tam bir biçilmiş kaftan. Büyük kentlerde sıkışan fuar ve kongre alanlarını buraya çekmek istiyoruz. Bu dönem içinde her türlü organizasyon yapılabileceği merkez yapacağız. İkinci olarak da film ve sinema merkezi haline gelsin istiyoruz. Medya, film ve sinema şirketlerini buraya getirmeyi planlıyoruz. Film sinema ve kültür denince akla Düzce gelecek. Medya merkezi oluşturuyoruz. 100 dönüm üzerinde her türlü sahnenin çekilebileceği özelliğe getirmek istiyoruz. Bunlar Düzce’yi sadece Türkiye’de değil, dünyada göz önüne çıkacak faaliyetlerdir. Bunları oluşturduğumuzu da turizmden faydalanabiliriz. Yoksa gelen turist sadece sizin dağınızdan istifade eder piknik yapıp gider.” Dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır