Düzce Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın 2. oturumu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katılmadığı toplantıda, Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Düzce Bahçeşehir Yönetim A.Ş’nin sermaye artırımı tartışmalara neden oldu.

Bahçeşehir A.Ş. ne için kuruldu?

Kalıcı Konutlar (Bahçeşehir) Bölgesi’nde her haneden 40 TL gibi bir ücret karşılığında adeta site yönetimi gibi tek elden hizmet vermeyi hedefleyen Bahçeşehir Yönetim A.Ş’nin sermaye artırımı AK Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Yapılan oylamada İYİ Parti, MHP ve CHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi.

“Adamınıza iş bulmayın, işe göre adam bulun”

Bunun üzerine söz alan İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, Düzce Belediyesi iştiraklerinde yönetimlerde bulunan AK Partili meclis üyelerini işaret ederek, “Kendi partililerinize iş bulmak için şirket kuruyorsunuz. Bu şirketlere yapılan atamalarla ilgili biz soru önergesi vermiştik. AK Partili arkadaşlar ise, şirketlerde çalışan 2 kişinin cv’sini göndermişlerdi bizlere. Ama Belediye iştiraklerinde çalışan 2 bu arkadaşların ciddi şekilde başarısız olduğunu gördük. Düzce Belediye şirketlerinde liyakat sorunu var. Biz buna karşıyız. Adamınıza iş bulmayın, işe göre adam bulun.” dedi.

Hakan Çetin: “Belediye şirketlerinde çalışan AK Partililerin isimlerini meclisle paylaşın”

İYİ Partili Meclis Üyesi Ender Çakar’ın ardından söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hakan Çetin ise, belediye şirketlerinin yönetimlerinde AK Partili meclis üyelerinin isimlerinin ve ne kadar maaş, huzur hakkı aldıklarının meclise açıklanmasını istedi.

Hasan Günden: “Biz eleştirileri kabul etmiyoruz”

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, “Biz AK Parti olarak, her zaman hak ve adalete önem vermişizdir. Belediyemizin iştiraklerinde bu nedenle işinde uzman, liyakatli kişiler çalışmaktadır. Bu nedenle bu eleştirileri asla kabul etmiyor ve AK Parti Grubu olarak Düzce Belediyesi Bahçeşehir Yönetim A.Ş’nin sermaye artırımına evet diyoruz.” diye konuştu.