İşçi Partisi Düzce İl teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği ile Eğitim İş Sendikası üyeleri kendi törenlerini kendileri düzenledi. Anıtpark'taki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, program esnasında çelenk sunmalarına izin verilmeyen üyeler sabahın erken saatlerinde Anıtpark'ta toplandı.

Törenin bitimine kadar bekleyen parti ve dernek üyeleri kalabalığın dağılmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak istiklal Marşını okudu.

İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, burada yaptığı açıklamada Atatürk ve değerlerinin kaldırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

TC'nin kaldırılması konusuna da değinen Sönmez, “bunlar sökme takma iktidarı. Ama herkes gönlünü ferah tutsun. Buradan Ankara'ya gidiyoruz. Türk Milleti yeniden Atatürk'ü keşfediyor. Bu cumhuriyet düşmanı iktidarı Atatürkçüler devirecek.”dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Eski Başkanı Nevin Teke ve Eğitim İş Düzce Temsilcisi Zeki Bayram yaptıkları konuşmalarda tören esnasında çelenk sunmalarına izin verilmemesini kınadı.

Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde ayrıldı.

Haber: S. KAŞKIR