Düzce belediye başkanı İsmail bayram yerel seçim dönemi ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Resmi aday adaylığı başvurusunu son gün yapmayı planladığını ifade eden Bayram, kendini diğer aday adaylarından bir adım önde gördüğünü söyledi. Aday adaylığı sürecinin parti içinde kırgınlıklara yol açmaması gerektiğini ifade eden Bayram, en iyiyi ortaya koyacak adayın seçilmesi gerektiğini belirtti.


KENDİMİ DAHA ŞANSLI GÖRÜYORUM

Bayram, “Resmi müracaatımı son yapmayı düşünüyorum. Partimizin doğru adayla seçime katılmasını ve doğru aday üzerinde tercih ederek emanet etmesidir. Bu başkalık sürecini 5 yıl yürütüyorum, 5 yıl daha da yürütmeye talibim. Herkes hizmet etmek adına mücadele içine girecektir. Bizim partimizin adaylığı süreci seçim gibi geçiyor. Bu süreçleri parti içi kırgınlarla daha sonra telafi edilemeyecek süreçlere neden olmadan geçirilmelidir. Teşkilatımız il yönetimiz ve ilçe başkanlarımız olumsuzluklara müdahale edecektir. Kendimi daha şanslı görüyorum. Mevcut belediye başkanları bir adım öndedir. Bunu tercihin hangi yönde olacağını bilemiyoruz. Kimse benim yerim garantidir diyemez. Teşkilatımızın takdiri, yaptığımız çalışmalar genel merkezimizin değerlendirmeleri ve kamuoyu anketleri etkili olacaktır. En iyi ortaya koyacak kimse onunla devam edecektir. Önemli olan bu süreci sağlıklı bir şekilde devam ettirmemizdir.” dedi.


YAPTIKLARIMIZIN REKLAMINI YAPAMADIK


5 yıllık belediye başkanlığını değerlendiren Bayram, birçok hizmet gerçekleştirdiklerini ancak reklamını yapamadıklarını belirtti.
Bayram, “Benim vaad edip de başlayamadığım bir tek terminal kaldı. Onunda ihalesini kasımda yapıyoruz. Gecikmeler oldu. Gecikmeler dışında verdiğim sözleri tuttuğuma inanıyorum. 5 yıllık dönemde arşivlere baktığınızda hiçbir dönem yapılmadığı kadar iş ürettik. Belki yaptıklarımızın reklamını yapamadık. Benim gönlüm rahat. Mutlaka eksikliler var, mahallelerde seçim sürecinde verdiklerimizi yerime getirdiğimizi görüyorum. Biz samimiyetle 5 yıldır varımızla yoğumuzla çalışıyoruz. Düzce’de neler değiştiğini dışardan gelen görüyor. Temel meseleleri altyapısı ve üst yapısı ile çözdük. Büyük yatırımlarında sürecini başladığını görüyoruz.” dedi.


BUNDAN SONRADA BİTECEK


Başkan Bayram, merak edilen katı atık ve kültür merkezi ile ilgili son durumu da aktardı.
Bayram, “Katı atık tesisi yapım çalışmalarına başlattık. Önümüzdeki günlerde temel atacağız. Katı atıktan enerji üretimine ilişkin inceleme gezisi yapmıştık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Esas acil olan çalışma başlamasıydı. Bizde onu başlattık. Tabelada belediye yazıyor. Bakanlık henüz faaliyete geçmedi. Faaliyete geçtiğinde tabelayı kaldıracağız. Bakanlığın kendi içinde prosedürü var. bir sorun olmadığını biliyoruz. Kendi içindeki sorunu çözdüğünde faaliyete başlayacak. Kültür merkezinin biran önce başlamasını isteyen ve Düzce’nin sosyal hayatına çok büyük katkı sağlayacak biri olarak mutlaka bitecek. Biz bu noktaya getirdik. Bundan sonrada bitecek. Onun mülkiyeti bize ait değil. Kültür bakanlığı bize işletilmesi ile ilgili devir yaparsa toplum yararına uygun olarak çalıştıracaktır.” diye konuştu.


VAN DEPREMİ ETKİLEDİ

Bayram, Kentsel dönüşüm sürecinde teknik problemlerin ve TOKİ’nin süreci uzattığını söyledi.
Bayram, “Binaların tamamı yıkıldı. Oradaki binalar Kentsel dönüşüm alanın dışında kalan binalar. Satın alma süreci il ilgili bir yol üstlendiğinden süreç uzun sürdü. TOKİ’nin ödenek aktarımı da zaman aldı. Van depremindeki TOKİ’nin kaynaklarını başka yere aktarımını süreci engelledi. Son bir proje ile ilgili maliyetlendirme çalışması yapılıyor. Kasımdan itibaren ihaleyi alıp başlanacağını biliyoruz. Sürekli bir teknik değerlendirme ile ilgili süreci uzattı. Kasımdan itibaren ihale tarihi alınıp süreç başlayacak. İhale belli olduktan sonra proje tanıtımına başlayacağız belkide proje üzerinden belediye ait yerlerde satışa da çıkabiliriz.”diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR