AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, seçim çalışmaları kapsamında bu kez Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne misafir oldu. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi tüm adayları tek tek toplantılarında ağırlama ve taleplerini bizzat iletme kararı alan Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ilk konuğu olan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, hem başkan seçilmesi halinde Düzce için yapacaklarını anlattı hem de kadınların isteklerine kulak verdi. Toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar da katıldı.



Özlü, kadın meclisine hitaben yaptığı konuşmada, öncelikle kendisini misafir ettikleri için tüm üyelere teşekkür etti.

“Coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarınızı takdir ediyorum”
İlk kez bu toplantıya katıldığını ancak uzaktan çalışmaları takip ettiğini aktaran Özlü, sözlerine şöyle devam etti: “Son dönemdeki Düzce’deki yöresel ürünlere coğrafi işaretler verilmesi yönündeki çalışmalarınızı takdir ediyorum. Türkiye’de coğrafi işaret verilebilecek 2 bin 500 ürün vardır. Bugüne kadar gerçekleştirilen tescil sayısı ise 300’ün üzerindedir. Coğrafi işaretlerle tescillenen ürünlerinden Avrupa Birliği’nin elde ettiği gelir yaklaşık 20 Milyar Euro’dur. Coğrafi işaretle ürünü tescillendirme yani marka kazandırma; o bölgeye ait olma özellikleri kazandırdığı gibi ticari anlamda o ülkeye ve bölgeye ciddi değerler kazandırıyor. Dolayısıyla Düzce Kent Konseyi’nin hanımlarının gayretleriyle birkaç ürün daha tescil edebilirsek ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” 



“Düzce’de kent estetiği olmalı”
Konuşmasına Düzce’de kent estetiği olması gerektiğine işaret ederek devam eden Özlü, “Bu konu üzerinde özellikle durmamız gerekiyor. Bu konuda sizlerin duyarlı olacağını ümit ediyorum. Bende bu gayretlerinizi destekleyeceğim.” dedi.



“Devletin müziği korolarını Düzce’ye davet edeceğiz”
Kültürel çalışmalara da ağırlık vereceğini vurgulayan Özlü, Ankara ve İstanbul’da devlet tiyatroları ile Türk sanat ve halk müziği korolarını Düzce’ye davet edeceklerini aktardı.



“Düzceliler’in özgüveni çok yüksektir”
Düzce’deki kamu hizmetlerini bir üst kaliteye çekmek istediğini belirten AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Siyasetti üslubumuz ve ifademiz sevgi dili olacak. Asla sivri dil kullanmayacağız. Kapsayıcı olacağız, belli bir kesimin değil Düzce’de yaşayan herkesin, her kesimin siyasi anlamda temsilcisi olacağız. Düzce büyük bir şehir değil küçük bir şehir de değil, kendine has özellikleri nitelikleri olan bir şehir. Düzce’nin demografik yapısı çok çeşitlidir. İmparatorluğumuzun dağılma sürecinde 1860’larda Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan gelen çeşitli topluluk ve toplumların yerleştirilip iskan edildiği bir bölgedir. Bu özellikleri ile Düzce örnek alınması gereken kenttir. Farklılıkların birlikte yaşadığı bir örnektir. Birlikte yaşayan bir kültür oluşturduk. Düzce’nin canlı ve dinamik toplumsal hayatı vardır. Düzceliler’in özgüveni çok yüksektir.”



Ardından Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yürüttüğü faaliyetler hakkında üyelerden detaylı bilgiler alan Özlü, beklentileri dinleyerek, halkın takdiriyle göreve gelmesi halinde hep birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.

Özlü’ye günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

“Biz erdemli siyaset yapıyoruz”
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özlü, seçim çalışmalarına yönelik şunları kaydetti:
“Seçim çalışmaları çok güzel geçiyor. Biz erdemli siyaset yapıyoruz ve yapmak istiyoruz. Bütün faaliyetlerimiz kampanyalarımız erdemli siyaset üzerine kurulu. Yürüttüğümüz faaliyetlerde Düzceliler’den yakın ilgi ve sempati görüyoruz.”

Proje tanıtımı şubat ayında
Özlü, ayrıca projeleriyle ilgili tanıtım toplantısını ise şubat ayı başında yapacağını açıkladı.

HABER: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ