AK Parti'de merakla beklenen Düzce Belediye Başkan Adayı'nın Mehmet Keleş olarak açıklanması sonrası, gözler ilçe başkan adaylarına çevrildi.

İllerin merkez adaylarını açıklayan AK Parti, ilçe ve belde adaylarını açıklama konusunda acele etmedi. Yaklaşık 1 aydır adaylıklar konusunda çalışma yürütülürken isimlerin yeni yılda açıklanacağı öğrenildi.

AK Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 7 ilçe ve 3 beldenin belediye başkan adayları 15 Ocak 2014 tarihinde kamuoyuna bildirilecek. Çilimli'de tek aday adayının mevcut Başkan Muhsin Yavuz olması nedeniyle kesin adayı olarak açıklanması beklenirken çok sayıda aday adayının yarıştığı diğer 6 ilçe ve beldeler için ise meraklı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen temayül yoklamalarıyla teşkilatın, ilçelerde yapılan anketlerle ise halkın nabzını tutan AK Parti bu doğrultuda belirleyeceği adayla seçime girecek.

Öte yandan geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği özellikle Akçakoca ve Yığılca'yı CHP'den tekrar almak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğu bilinen AK Parti, bu ilçelerde güçlü ve halkın takdirini kazanmış adaylarla yola çıkarak seçimin galibi olmak istiyor. CHP'nin mevcut başkanlarla seçime gireceği Akçakoca ve Yığılca için AK Parti'den hangi isimlerin açıklanacağı 15 Ocak tarihinde belli olacak.

Haber; C.ÜSTÜNER