Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'ndan bu yana yardımcılığını yapan Ayşe Keşir'i 'bakan yardımcısı' olarak önerdi. Bone biçimindeki türbanıyla özel bir stil geliştiren ve kullandığı sıra dışı aksesuarlarla dikkat çeken Ayşe Keşir, 'modern muhafazakar' isimler arasında gösteriliyor. Kadın politikaları alanında çalışmaları olan Keşir, başörtülülerin eve hapsedilmesine karşı çıkan bir 'siyasi aktör' olarak biliniyor. 



Düzce'nin Cumayeri ilçesinden olan Keşir'e Başbakan Erdoğan'ın da vize vermesi halinde devlet yönetiminde ilk kez başörtülü bir isim, 'bakan yardımcısı' unvanıyla görev yapmış olacak.

Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmasının ardından Ayşe Keşir'le olan yakın çalışmasını sürdürdü. Gazetelerde ve internet sitelerinde de zaman zaman makaleleri çıkan Keşir, kadın örgütleri tarafından da yakından bilinen bir isim. Keşir, geçen yıl verdiği ilk özel röportajında, İslami işverenlerin türbanlı kızları 'yetkin' görmediği ve yeterince istihdam etmediği' eleştirisi getirmişti. '28 Şubat öyle bir travmaydı ki bağlama şeklimi değiştirdim. Başörtü bağlama biçimiyle kendimi daha rahat hissediyor ve ifade edebiliyorum' demişti.

Haber: Ü.ÇETİN