Fındıkta yaklaşan hasat zamanı öncesi AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in ‘gözbebeğimiz’ diyerek ifade ettiği üreticinin yüzünün gülmesi için girişimlerde bulunuyor. Kabine değişikliği öncesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le fındık üzerine görüşme talebinde bulunan Keşir, beklenen görüşmeyi fındık üreticisi 9 ilin milletvekilleri ile bir araya yeni bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ile gerçekleştirdi.

Fakıbaba’nın bakanlık görevine gelmesinin ardından ele aldığı konuların başında gelen fındık için düzenlediği zirve kapsamında Artvin-Kocaeli hattında bulunan fındık üreticisi 9 il arasında yer alan Düzce’yi temsilen toplantıda yer alan Keşir, Bakan Fakıbaba’nın rekolte ile hasat döneminin yanı sıra köklü çözüm bulunması üzerinde durduğunu kaydetti. Fındıkta sistemli bir çalışma uygulayarak istikrar sağlanmasının amaçlandığını aktaran Keşir, üreticinin kafasında her sezon öncesi oluşan ‘bu yıl ne olacak?’ tedirginliğini sona erdirmek istediklerini belirtti.
Toplantıda ‘üreticimizi mağdur edemeyiz’ kanaatinin oluştuğunu ifade eden Keşir, Türkiye için ihracatta önemli bir yeri olan fındıkla ilgili Fakıbaba’nın yeni bir yol haritası açıklayabileceğini paylaştı.

Düzce’nin fındık bahçeleri yüzölçümünde küçük olmasına rağmen verimlilikte ikinci sırada olduğunu hatırlatan Keşir, Bakan Fakıbaba’nın ilerleyen günlerde üretici için olumlu haberler verebileceğini sözlerine ekleyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber:Y.SEVER