AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir HDP’nin kadın hakları konusunda meclise verdiği grup önergesi hakkında partisi adına mecliste söz aldı.

35 yıldır sivil toplum kuruluşlarında farklı alanlarda çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Keşir, HDP’nin grup önerisini dikkatle okuduğunu belirterek kadın erkek eşitliği politikalarında bugüne kadar ‘hiçbir şey hayata geçmemiştir’ ifadesini esefle okuduğunu kaydetti.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın en önemli görevlerden biri olduğuna vurgu yapan Keşir, kız çocuklarının üniversiteleşme oranını 2002’den bugüne kadar meydana gelen artışa değindi.

HDP’nin önerge metnini hazırlarken birkaç konuya yer vermesi gerekliliğinden söz eden Keşir, “Bugün Doğu’da ve Güneydoğu’da yakılan okullarda kaç kız çocuğunun eğitimi engellendi. 18 yaş altı dağa kaçırılan kız çocuklarının bugün bir meslek sahibi olmasının engeli bu önergede niçin yok? Bu fotoğraflardaki kız çocuklarının cinsel istismarı niçin bu önergede yok? Dağa kaçırılan 18 yaş altı kız çocuklarının burada ne işi var? Bu kız çocuklarının bugün okulda olması, meslek öğrenmesi gerekirken bu çocukların burada ne işi var? Buna itiraz etmeyenler kadın hakları mücadelesinden nasıl bahsediyorlar? Dağa devşirilenlerin yüzde 80’i çocuk. Bu çocukların aileleri 2014 yılında çocuklarını istemek için eylemler yaptılar. O günlerde HDP yöneticisi olan Demirtaş ailelere acaba ne dedi? Nasıl hakaret etmişti? Para karşılığı bu eylemleri yaptıklarını söylemişti. Niçin o çocukların hakkı bu önergede yok.” dedi.

‘Dağa kaçırılan kız çocuklarının tecavüzleri, intiharları ve infazı niçin konuşulmuyor?’ sorusunu yönelten Keşir “Üniversite öğrencisi olarak kandırılıp dağa kaçırılan gençlerin büyük bir kısmı, örgüt infazıyla öldürülüyor. Nasıl öldüğü sorulduğunda ‘Devletle çatışırken öldürüldü’ denilerek cenazeleri kaldırılıyor. Çünkü üniversite öğrencisi çocuklar niçin dağda olduğunu sorguluyor. Sorgulayan bir gençlik istenmediğini görüyoruz.” diye konuştu.
Son olarak İnsan Hakları Örgütünün yaptığı bir araştırmadan söz eden Keşir sözlerini tamamladı.