Her Cuma akşamı saat 20.00’da Düzceliler’i ekrana kilitleyen ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumu ile ekrana gelen “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir oldu.

“Şapkadan çıkmış bir siyasetçi değilim”
Ünsal’ın “Keşir Düzce için ne yaptı?” sorusuna yanıt veren Keşir, şunları kaydetti:

“Biz halka hizmeti iliklerime kadar yaşamış biriyim. Şapkadan çıkmış bir siyasetçi değilim. Ben kendime seçildiğimde şöyle bir misyon edindim, çalıştığım alanlar sosyal politika alanlar, ben de bu konuda iyi bir uzmanlığım olduğunu düşünüyorum. Sorun gördüğümüz alanlara katkı vermek için bu işi yapıyoruz.

“Ben taban siyaseti yapıyorum, gelemeyenin ayağına gidiyorum”
Ben taban siyaseti yapmayı tercih ettim. Vatandaşın birebir içinde olmayı tercih ettim. Amaç ulaşılamayanın ayağına gitmekti. Beni medyada çok görmezsiniz. Ulusala da çok çıkmam. Çünkü onun yeri ayrıdır büyüklerimiz yapar. Şehrime verebileceğim öncelik taban siyaseti yapmak. Yılda 50 hafta en az Düzce’deyim. Gelemeyenin ayağına gitmek istiyorum. Benim ilk misyonum bu.”

“Düzce’yi mecburi hizmet bölgesi yaptık, öğretmen sorununu çözdük”
Eğitim konusunda Düzce’ye kattıklarına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Keşir, şöyle konuştu:

“2015 yılında seçildiğimde üniversiteye giriş oranı çok düşüktü Düzce’de. Milli Eğitim Bakanlığı’na gittim. Düzce’nin tüm verilerini 2 ayda bize hazırladılar. Düzce’nin her şeyini gördük. Çok yönetilemez bir sorunumuz yoktu ve birinin dert edinmesi gerekiyordu. Biz de oturduk çalıştık. Veli motivasyonumuzu, öğretmen motivasyonumuzu yükseltmemiz gerektiğini konuştuk. İl yaptığımız hizmet, Düzce’nin öğretmen sorunu vardı ve dedik ki, Düzce’yi mecburi hizmet bölgesi yapalım. Çünkü insan belde ve köye geliyor ama mecburi hizmet sayılmıyor. Sonra mecburi hizmet sayılan bir bölgeye gitmek istiyor. İlk yaptığımız icraat bu.  Böylece Düzce’nin öğretmen sorununu çözdük.

“Derslik sayısını 2 katına çıkardık”
Daha sonra 2002 yılında Düzce’de 63 bin öğrenci var, 2017 yılında 76 bin oluyor. Bizim derslik sayımız 2 bin 7’den 4 bin 41’e çıkıyor. Öğrenci sayımız yüzde 10 artmasına rağmen derslik sayımızı 2 katına çıkartıyoruz. Bunu son 3-4 yılda yaptık. 2017 yılında LGS sınavlarında sıramız 65’di. Su son sınavda 26.sıraya çıktık. Daha da artırmaya çalışıyoruz. Sadece son 3 yılda merkezden toplam 55 milyon yatırım, 36 milyon da il imkanları ile yatırıma çevirdik. Son 3 yılda 92 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptık. Akçakoca’da artık biz siyasal bilgiler fakültesi var. Bu bizim eğitime verdiğimiz önemdir. Bu çok zor bir iş. Sayın bakanımızın bakanlar kurulundaki mücadelesi ile olmuştur ve altına imzası vardır.



“Kalıcı Konutlar’daki seçmenimize de bir sağlık merkezi sözümüzü tuttuk, yatırım planında”
Sağlık alanında yaptığı çalışmaları da anlatan Milletvekili Ayşe Keşir, şu ifadelere yer verdi:

“Göreve geldiğimizde hastane sorunu vardı. Orada müteahhit bırakıp gitmiş. Biz yeniden inşaatı başlattık ve hastane bitti. Hastane açıldığında mutlaka eksikler vardı. 10 yıl önce çizilmiş bir proje çünkü. Ben sık sık hastaneyi ziyarete giderim. Gittiğinizde eksikleri zaten görüyorsunuz. Bizden talepler artmıştı. Yer yok, doktor yok diye. Sorunlarla ilgili TOKİ ile yazıştık, fiziki sorunları ile ilgili ve doktor sıkıntısı ile ilgili de görüştük. 12 kere sadece Sağlık Bakanlığı’na hastane için gittim. Biz şehrimize bu kadar aşığız. Benim vatandaşın hastaneye sevk problemi yaşıyorsa bu benim problemim. Şimdi Acil Servisimizi büyütüp, yoğun bakım kapasitemizi genişleteceğiz. Açmayı planladığımız sağlık ocaklarımız var. Karaca, Arapçifitliği, Aziziye gibi. Sağlıkta da temel sorunlarımızı çözüyoruz. Kalıcı Konutlar’daki seçmenimize de bir sağlık merkezi sözümüz var. Sağlık Bakanlığı bunu 3 defe reddetti. 4.kez yine yazdırdık. Onaylattık ve geçtiğimiz ay yatırım planına aldık. SGK Hastanesi’ni okul arsası kapsamına aldık.”

Özlü ne yaptı sorusuna, Teknopark’ı 11 aydaki bitişini örnek gösterdi
Özellikle vatandaşların, “Faruk Özlü bakanken ne yaptı, belediye başkanı olunca ne yapacak?” sorusunu yanıtlayan Özlü, önemli örneklerden biri olan Teknopark’ı işaret ederek “11 yılda tamamlandı” dedi. Keşir ayrıca, “Akçakoca Siyasal Bilgiler, Kültür Merkezi, Kalıcı Konutlar metruk işyerleri, TEM Bağlantı Yolu” gibi projelerin Özlü’nün bakanlığı döneminde tamamlandığını söyledi.

“Ben iyi bir takım oyuncusu olmaya çalışan biriyim”
Ünsal’ın, “Keşir’in parti içinde ve kamu kurumlarında görünmeyen bir el gibi atamalarda, belediye meclisi ve il genel meclisi gibi önemli temsiliyetlerde etkili olduğu söyleniyor. Siz ne dersiniz?” sorusuna Keşir, şu yanıtı verdi:

“Keşir, iyi bir takımın iyi bir takım oyuncusu olma peşindedir ve bu yönde çalışır. Partinin kademeleri bellidir. Bunları içinde milletvekilinin yeri neresiyse Keşir’in yeri de orasıdır. Önceliğimiz şehrimizin menfaati. Ben milletvekili olarak kendime açılan alanda iyi bir oyun çıkartmak gayretindeyim. Ben iyi bir takım oyuncusu olmaya çalışan biriyim.



“Meclisin üyelerinin oluşmasının muhatabı ben değilim”
Partimiz ortak akılla çalışır. Bu belediye başkan adayını da meclis üyesi sürecini belirlemede de böyledir. Genel merkez anketler yaparak çalışır. Bazen fark edersiniz, bazen fark etmezsiniz. Ortada bir yekun oluşur. Meclisin üyelerinin oluşmasının muhatabı ben değilim. İlgili belediye başkanı ya da il başkanı ve ilçe başkanıdır. Onlar çalışıp bir yekun oluştururlar. Genel merkez de belirli kurallar çerçevesinde son kararı verir.”

Kasapoğlu’nun istifa ederek AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü ile çalışacağı iddialarını yanıtlayan Keşir, “Bu sorunun cevabı bende değil” dedi.

Bu da Genel Merkez’in kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran milletvekili seçimleri öncesinde, “Her milletvekilinin sorumlu olduğu illerde ofisleri olacak” söyleminin ardından ofisinin bulunmaması konusuna da açıklık getiren Keşir, şunları söyledi:

“Genel merkezin kararı doğrultusunda biz ofisleri açtık. Daha sonra pek çok ilde teşkilatlarımız itiraz etti. İtiraz sebebi de parti binalarının daha az kullanılmaya başlayacak olması söylemiydi. Keşir, açtı-kapattı değil. Genel merkez bu konuyu değerlendirdi ve ‘Mecliste olmadığınız günlerde ilinizde olun’, dedi. Ben zaten seçmeni beklemiyorum arazide kendim dolaşıyorum. Diğer illerde olduğu gibi ben de bütün görüşme ve randevularımı partimde veriyorum.”

Vatandaşların sosyal medya üzerinden, “Düzce’de stat yapılacaktı, ne oldu?” sorusuna ise Keşir, “23 Şubat’ı bekleyin, az kaldı” dedi.
 
Haber: Ö.YILMAZ