AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Annem Varsa Ben de Varım” projesi kapsamında en çok kitap okuyan anne ve çocuğu ziyaret etti.

Ziyaretler kapsamında ilk durağı Kültür Mahallesi’nde 9 yaşındaki Yaren Ercan olan Keşir Aralık ayından bu yana 15 kitap bitiren küçük kızı ve annesini tebrik etti. Daha sonra ise Kazukoğlu Mahallesi’nde ikamet eden 10 yaşındaki Sare Nur Beyaz’ın evine bir ziyaret gerçekleştiren Keşir Ercan ve annesi ile bir araya geldi.

“Kız çocuklarının eğitimde güçlenmesinin büyük önemi var”
Her iki kıza da eğitim hayatında başarılar dileyen Keşir, proje ile veli ve öğrenci arasındaki iletişimi güçlendirmek ve okuma kültürünü küçük yaşlarda kazandırmak olduğunu kaydeden Keşir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim bu projedeki amacımız veli çocuk ilişkisini güçlendirmek aileyi de eğitimin içine katmak. Çünkü ben inanıyorum ki veli motivasyonu eğitimde çocuğun başarısı ve genel olarak toplamda Düzce’nin eğitimdeki rakamlarında çok önemli. Bugün projeyi değerlendirirken müdür beyden rica etim 2-3 gün önce başarılı olan çocuklarımızı evinde görelim ziyaret edelim kütüphanelerini görelim bu anlamda iki evimizi ziyarette bulunduk. Bugün gittiğim iki evin çocukları da kızdı ayrımcılık yapmak istemiyorum, tabi ki de erkek çocuklarımız okusun ben mutlu oluyorum bu başka bir şey. Bu anlamda kız çocuklarının eğitim de güçlenmesinde eğitimin çok büyük bir önemi olduğunu düşünüyorum. İlerideki ekonomik güçlenmelerinde psikolojik güçlenmelerinde ve eğitime katılmalarında bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

“6 bakanımızdan oluşan komite şu an çalışıyor, parlamentoya geldiğinde geçireceğiz”
Son günlerde ülke gündeminden düşmeyen özellikle çocuk istismarına karşı TBMM’de çalışmaların ne yönde ilerlediğine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Keşir, şunları aktardı:

“Şuan 6 bakanımızdan oluşan bir komisyon kuruldu. Çünkü bu tür sosyal konular kadına yönelik şiddet olabilir, çocuk istismarı olabilir. Bu konular tek bir bakanlığın ya da tek bir bakanın gündemi değil. Bunun adli boyutu var, güvenlik boyutu var hukuki boyutu var, sağlık boyutu var, eğitim boyutu var, Aile Bakanlığı boyutu var. Pek çok kurum ve kuruluşu ilgilendiren konular bunlar onun için eş güdümlü çalışma bürokrasi için çok önemli 6 bakanımız. Çünkü olay olduktan sonraki adli süreç değil bizi ilgilendiren, olmadan önce koruyucu önleyici kısmı var. Olduktan sonra çocuğun, mağdurun hayata yeniden kazandırılması boyutu var. Pek çok boyutu var. Bu anlamda 6 bakanımızdan oluşan bir komite şuan çalışıyor. O komisyon bu komisyonun dediğim tüm kademeleri için önerileri parlamentoya gelecek ve biz de bunu geçireceğiz. Karşı çıkanlar olacağına inanmıyorum çünkü böyle bir düzenlemeye karşı çıkacak bir siyasi düşüncenin ve oluşumun olduğunu düşünmüyorum. O anlamda bu çalışmaların sağlıklı ve eş güdümlü olması çok önemli.”

“90 milyonluk yatırım tamamlandıktan sonra ikili öğretim yapan okul kalmayacak”
Keşir, ikili öğretimin Düzce’de kalkması için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Bu konuda eksiklerimizi biliyorduk. İkili öğretimin kalkması için şehrimize 90 milyonun üzerinde yatırım aldık. Bunlar yatırım planlarına girdi hemen hemen hepsi ihale sürecinde. 90 milyonluk yatırım inşaatları bitecek. 2019 sonunda Düzce’de ikili öğretim yapan okulumuzun kalmaması için çalışıyoruz.”

“83 maddelik değişiklikler önerisi paketi geldi”
TBMM’de oluşturulan plan ve bütçe komisyonu üyesi olan Keşir, geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelere ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Bir önceki hafta getirdiğimiz yatırım ortamının iyileştirilmesi sermayenin yatırımcıya cazip hale getirilmesi ile ilgili bir paket geçirdik parlamentodan. Bu hafta da plan ve bütçede vergi kanunlarında ve bazı kanunlarda 83 maddelik değişiklikler önerisi paketi geldi. Bu paketin önümüzdeki hafta genel kurulda görüşmeleri başlayacak. Eskiyen araçların yenilenmesi ile ilgili bazı teşvikler var. Eski büyük araçların yenilenmesi ile ilgili bazı teşvik paketleri var. Önemli bir paket geliyor.”

Haber: Ö.YILMAZ