AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarının kadın kollarıyla Kusursuz Kafe’de bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda Keşir, partili kadınlara siyaset tüyoları verdi.
 
CUMHURBAŞKANIMIZ KADINLARA ÇOK GÜVENİYOR”
Siyaset sahada öğrenildiğini söyleyen Keşir; siyaseti teşkilatçılığın, meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının beslediğini belirterek “Siyaset yaparak öğreniliyor. Siyaseti besleyen bana göre 3 ana kanala var. Teşkilatlarımız, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları. Sayın Cumhurbaşkanımız kadınlar çok güveniyor, inanıyor. Cumhurbaşkanımızın bu kadar teşviki olmasa bu kadar rahat hareket edemeyebiliriz. Size partinizde kadın kotası var mı diye sorular gelir. Kadının siyasete geldikten sonra orada kalıcı olması çok önemli. Bizim de parti olarak duruşumuz, az önce saydığım 3 kanalı açık tutmak ve be kanallardan siyaseti beslemek. Şuan partimizden 34 kadın milletvekili var. Bunların 20’si teşkilatımızdan yetişti. Bizler sadece işin mutfağında çalışan insanlar değiliz. Öncelikler hareket kabiliyetimiz çok yüksek, yani erkeklere her kapı açılamıyor bazen evlere gidildiğinde ama kadın çaldığında o kapıyı o kapı daha rahat açılıyor. Bir defa buradan bir hareket kabiliyeti yüksekliğimiz var ” diye konuştu.
 
“KADINLAR ÇEVRESİNİ DAHA İYİ TAKİP EDİYOR”
Kadınların yaşadıkları bölgeye çok daha duyarlı ve çevresini tanıyıp, takip eden kişiler olduğunu belirten Keşir, bu nedenle kadınların siyasette çok daha etkili olduğunu söyledi. Keşir, “İkincisi özellikle yerel siyaset için söylüyorum hem yerel seçim için hem teşkilat için kadınlar yaşadığı şehri mahalleyi sokağın ihtiyaçlarını çok daha iyi biliyorlar yani kaldırımlarla ilgili bir sorununuz varsa bunu en çok kadın yaşıyor ya engelli çocuğu var ya bebek arabası var. Onun için hem yerel hem merkez siyaset için kadınların etkili olduğuna inanan biriyim” dedi.
 
Sözü 2019’da yapılacak olan seçimlere getiren Keşir, seçim çalışmalarını da takım oyuncularına benzetti. “Bu takıma güveniyorum” diyen Keşir şöyle konuştu:
 
“İYİ BİR TAKIM OLDUĞUMUZA İNANIYORUM”
“Biz bu maçı bitirmek zorundayız. 3 yıl. 3 yılın içinde 2019 var, iki tane seçim geçireceğiz ama biz seçimlerin son iki üç ay yapılan çalışmayla alındığına inanmıyoruz. Teşkilat çalışmalarımızı detaylandıracağız”
 
KADINLARA YÖNELİK TARIM PROJELERİ
Düzce’nin bir tarım şehri olduğunu söyleyen Keşir, kadının tarımsal kalkınmada gelişmesini istediklerini belirtti. Keşir, küçük ölçekli araziler için projeler geliştirildiğini söyleyerek, “Bizim şehrimiz bir tarım şehri ve ben kırsal kalkınmada kadının güçlenmesinin çok önemli. Yaklaşık 8 aydır kırsal kalkınma ve kadın çalışıyoruz. Farklı illerde kırsaldaki kadınların başarılı olmuş projeleri var. Teşkilat olarak sizden ricam hem kırsalda güçlü, bir fırsat kapısı bekleyen tüm kadınlarımızı buna getirelim. Olabildiğince kadının bu toplantıdan faydalanmasını sağlayalım. Toplum olarak kadın erkek omuz omuza vermeyi başardığımızda çok daha özgüvenli olacağız. Bizim çok büyük avantajlarımız var. Ankara İstanbul’un ortasındayız. Çok verimli arazilerimiz var. Şuan çalışma yapılıyor, benim hayalim küçük ölçekli arazilerde projeler geliştirmek” diye konuştu.
 
 Haber: A. SARI