Son iki yıldır fiyattan yana yüzü gülmeyen fındık üreticileri, hükümetten iyileştirici bir adım gelmesini dört gözle beklemeye devam ediyor. Sezon başında çok kısa süre 15 TL olan fiyatların aylardır 10 TL’ye demir atması üreticilerin “Emeğimizin karşılığını alamıyoruz” serzenişlerini de beraberinde getirirken, özellikle siyasilerden bu yaraya merhem olacak girişimlerde bulunması talep ediliyor.

“Tekelleşme sorunu var”
Serbest piyasa koşullarında fiyatı belirlenen fındıkta tekelleşme sorunu olduğunu her fırsatta dile getiren yetiştiriciler ve ilgili STK’lar artık fiyat konusuna kalıcı çözüm getirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

FETÖ’nün eli fındığa da uzanmış!
Daha önce “TMO devreye girecek” diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’in son olarak 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütünün elinin fındığa da uzandığı yönünde bulgular olduğunu açıklaması sektörde yankı bulurken, ısrarla istenen devlet müdahalesi konusunda henüz fındık üreticilerinin yüreğine su serpecek açıklama bakanlıktan gelmedi.

Keşir fındık konusunu yakından takip ediyor
Karadeniz Bölgesi’ndeki fındık yetiştirilen illerin milletvekilleri tarafından üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına oluşturulan Fındık Çalışma Grubu’nda Düzce’yi temsil eden Milletvekili Ayşe Keşir, fındık konusundaki sorunları yakından takip ederken, çalışma grubuyla birlikte zaman zaman ziyaret ettiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bu kez birebir bir görüşme gerçekleştirdi.

“Düzce'nin tarım gündemini değerlendirdik”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldiği ziyaret ile ilgili açıklama yapan Keşir, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'i makamında ziyaret ettik. Düzce'nin tarım gündemini değerlendirdik. Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele, iyi tarım uygulamaları, fındıkta UTZ sertifikalandırma, kanatlı üretimi ve benzeri beklenti ve sorunlarımızı konuştuk. Tüm tarafların bir araya geleceği bir çalışma toplantısı için sayın bakanımızı ve bakanlık yöneticilerini Düzce'ye davet ettik.” ifadelerinde bulundu.

Fındık fiyatları konusu gündeme gelmedi
Keşir’in görüşme sırasında ele alınan konulara ilişkin verdiği bilgide en başlı çözüm beklenen fındık fiyatları konusunu saymaması dikkat çekerken, umutlar Düzce’de Bakan Faruk Çelik’in de katılımıyla yapılması gündeme gelen “Düzce Tarım Çalışma Toplantısı”na kaldı.