AK Parti Düzce İl Teşkilatı referandum çalışmaları kapsamında merkez mahalle muhtarlarını, Muhtarlar Derneğinde ziyaret ederek referandum ile ilgili bilgi ve birikimlerini aktardı. AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, Meclis Üyeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muhtarlar Derneği ziyaretinde yer aldı.

Aksini söyleyenler içeriği okumayanlar
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “ Anayasa değişikliği ile milletin uzlaştığı bir Cumhurbaşkanı hükümetin başı olacak. Hükümetin başı halktan destek almış olacak. O yüzden bir daha kimse kalkışma yapamayacak. Bazı itirazlar geliyor. Bunu Tayyip Erdoğan için yapıyorsunuz diye. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’nın 5+5 10 yıl seçilme hakkı var. 2 yıl geçti Cumhurbaşkanımızın, 3 yıl daha geçtikten sonra mevcut sistem değişmezse seçime gitsek de Cumhurbaşkanımızın yeniden seçileceğine inanıyorum. 10 yıl zaten görev yapar. Biz bu pakette 11, 12, 15 yıl demiyoruz ki. Mevcudu koruyoruz. Aksini söyleyenler içeriği okumayanlar” dedi.

Anayasa değişiklik paketinde yer alan 600 milletvekili maddesine ne gerek olduğuyla ilgili eleştirileri cevaplayan Keşir, büyük illerden örnek verdi, bazı illerde 500 kişiye bir vekil düştüğünü, insanların vekiline ulaşmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Kıbrıs tehlikeli bir yer
Toplantıda muhtarlarla yaptıkları toplantılardan ve çalışmalardan söz eden Başkan Keleş ise çalışmalarını ve referanduma dair düşüncelerini dile getirdi.
Muhtarlarla Antalya ve Karadeniz’e gidildiğini hatırlatan Keleş muhtarlardan Kıbrıs’a gitme talebi geldiğini dile getirerek “Kıbrıs diyorlar ama ben gitmeye cesaret edemiyorum. Kıbrıs tehlikeli bir yer. Kırmayız tabi, nereyi istiyorsanız oraya gideriz. Bir geziyle daha devam ederiz.” dedi.

80 milyon liralık kredi onaylattık
Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Keleş, Düzce’nin alt yapı işlemlerini bitirmek ve projeleri tamamlamak istediklerini bu yıl 80 milyon liralık kredi onaylattıklarını söyledi.

Evet-Hayır’ın sadece bir oylama değil aynı zamanda Türkiye için kırılma noktası olduğunu belirten Keleş, geçmişte yaşanan karmaşaya son verilerek tatlı düzlükte ilerleneceği hizmet döneminin başlayacağını vurguladı.

Ulusalcı takınan insanların birçoğu buna itiraz ediyor
Keleş, “Darbe anayasasına ses çıkarmayanlar sivil anayasaya itiraz ediyor. Memleketi savunduğunu düşünen, ulusalcı takınan insanların birçoğu buna itiraz ediyor. Onlar tarafından gerekçeli bir açıklama ortaya koymuyorlar.” dedi.