2019’un mart ayında yapılacak Yerel Seçimler’e odaklanan ve sahada çok yoğun bir performans sergileyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, düzenlediği basın toplantısıyla ‘Düzce’de yapılan ve yapılacaklara’ ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti il binasında kameraların karşısına geçen Keskin, çalışmaları slaytlar eşliğinde basın mensuplarıyla paylaştı.

“Aday belirleme çalışmaları kesinlikle bizim tasarrufumuzda değil”
Basın toplantısında basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Keskin, Düzce Belediye Başkanlığı’na aday adayı olup olmayacağı konusunda şunları söyledi:

“Bizdeki aday belirleme çalışmaları kesinlikle bizim tasarruflarımızla olacak bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanımız izin vermezse sizin bir düşünceniz olsanız bile hiçbir arkadaşımız genel merkezimizin tasarrufu olmadan istifa etmezler. Edemezler demiyorum etmezler. Bizdeki siyasi ahlak bunu gerektirir. Şuanda bizim partimizde istifa süreci başlamamıştır.

“Fındıkta çalışmalar bitmiş vaziyettedir”
Söz fındığa gelince ise şu yorumda bulundu:

“Türkiye’de sadece fındıkla alakalı değil diğer mahsullerle de alakalı bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmayı hükümetimiz TMO’yla, Ziraat Odalarıyla birlikte yürütüyor. Aslında fındık fiyatlarımız 10-15 gün önce açıklanmış olacaktı. Zannediyorum birkaç güne bu çalışma bitecek. Buradaki sıkıntı şu; doların hareketli olmasından dolayı fındık fiyatının açıklandığı anda doların altında kalacak bir fiyatın bizim hemşehrilerimizi özellikle fındık bölgesini tatmin etmeyeceği çekincesinden dolayı beklemekte. Bu konu hakkında çalışmaları aslında bitmiş vaziyettedir.”

 “20 bin kişiye istihdam”
Keskin, Düzce’ye yapılan yatırımlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Düzce bilgiyi üretecek, bilgi teknolojiye dönecek ve sanayi de teknoloji ile buluşacak dedik. Bu minvalde Çilimli, Akçakoca ve Gümüşova ilçelerimizde yeni kurulacak OSB’lerde 20 bin kardeşimize istihdam sağlamayı hedefliyoruz.”

“Sıkıntıları en aza indirmeyi hedefliyoruz”
Sizlerinde bildiği üzere yapımına 2015 yılında başlanan ve 30 milyon TL bütçeli Düzce Üniversitesi Teknopark’ının açılışını kısa süre içerisinde gerçekleştirdik ve hizmete başladı. Muncurlu bölgemizde bulunan ve bir süre atıl durumda kalan Muncurlu Devlet Hastanesi, teşkilatımızın girişimleriyle ve yapılan üst düzey görüşmelerin ardından yenilenerek 2017 yılı itibariyle fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır.”

Çilimli ve Akçakoca yeni devlet hastanesi
“Çilimli ve Akçakoca ilçelerimizde yapımına başlanan Entegre ve Yeni Devlet Hastaneleri projeleri de inşallah 2019 yılında tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır.” diyen Keskin, otoban bağlantı yolu hakkında da şöyle konuştu:

“Bu yolun da kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve ilerleyen dönemde faaliyete geçirileceğini söylemek isterim.”


 “Sahil yolu 2020’de bitecek”
Çilimli ilçemizin D-100 üzerinden olan girişinde yaşanan sıkıntıları kavşağın ilçe girişine alınmasını sağlayarak çözüme kavuşturduk. Yapımına 1993 yılında başlanan ve halen devam eden Akçakoca- Karasu-Adapazarı sahil yolu çalışmalarının devamlılığını sağlamayı sürdürüyoruz. Sahil yolu inşallah 2020 yılında bitmiş olacak.

 “Yatırımların önünü açtık”
“Bunun yanı sıra Gölyaka Efteni Gölü, Kaynaşlı Deresi yatağını değiştirme projeleri de devam etmektedir. Düzce İli Çevre Düzeni Planları’ndan kaynaklanan ve yatırımların önünde engel teşkil eden sorunları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İSKİ ve ilgili kurumlarla bir araya gelerek çözdük, yatırımların önünü açtık. Hepinizin yakından bildiği bir konu da, Hayvan Doğal Yaşam Alanı ve Geçici Bakımevi Projesi konusu. Bakanımız, Sayın Dr. Faruk Özlü’nün gayretleri ile ilimize kazandırmaya çalıştığımız bu yatırımla şehrimiz genelinde ki sokak hayvanlarının bakımları ve rehabilitasyonunu amaçlıyoruz.”

 “Motorsporları merkezi”
“Cumayeri İlçemizde Bulunan Alana Modern Bir Motorsporları Merkezi İnşa Ediyoruz. Kenan Sofuoğlu’nun Teknik Bilgileri Ve Yönlendirmeleriyle, Cumayeri Ve Düzce Belediyelerimizce İnşaat Faaliyetleri devam ediyor. Kaynaşlı İlçesinde Bulunan Motokross Pistini Modern Bir Tesis Haline Getirme çalışmalarımızda sürüyor.”

 Kardüz Yaylası’yla turizmde büyük bir ivme”
“İmar Planları 30 Kasım 2017 tarihinde onaylanan ve yol projesi devam eden Kardüz Yaylası’nda uygulamaya koyduğumuz kış turizm projesi ile yine şehrimize turizm alanında büyük bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Şu ana kadar Yüzde 50’lik kısmı tamamlanan Beyköy-Samandere -Sinekli Yaylası-Abant Gölü Bağlantı Yolu Projesi ile yine turizm odaklı olarak vatandaşlarımızın bu bölgelerimizden sağlıklı şekilde faydalanması adına uğraşıyoruz.”

“Güzeldere Şelalesi’ne kule”
“Yine turizm projeleri kapsamında Yığılca ilçemizin Sarıkaya köyünde bulunan eşsiz doğal güzelliklere sahip mağaramızı MARKA aracılığıyla 2018 yılı Mayıs ayında turizme açtık. İlimizin turistik yerlerinin başında gelen Güzeldere şelalemizdeki mesire alanına 45 metre yüksekliğinde bir kuleyi de yine kalkınma ajansı imkanlarıyla yaptırıyoruz.”

“Düzce’yi değişime hazırlıyoruz”
Düzce Turizm Master Planı ile Düzce’yi Dünya’nın ve Anadolu'nun doğal turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Keskin, “Düzce’yi değişime hazırlıyoruz.” diyerek konuşmasını noktaladı.


Haber: C. ÜSTÜNER