24 Haziran’da yapılacak seçimde 27. dönem milletvekili olabilmek için AK Parti'de çok sayıda il başkanı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

Düzce'de aday adayı olup olmayacağı en merak edilen isim olan İl Başkanı Hikmet Keskin'in Ankara'daki yoğun temasları bugün gün boyu devam etti. AK Parti Genel Merkezi'nde üst düzey partililer ile görüşmelerde bulunan Keskin'in aday adaylığı için olur aldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'İşaret gelmeden istifa etmeyin' talimatı doğrultusunda önemli isimlerle istişarelerde bulunan Keskin'in milletvekili aday adayı olmak için gerekli vizeyi aldığı bilgisi edinildi. Ankara'da peş peşe bir görüşme trafiği gerçekleştiren Keskin, bunun sonucunda vekillik hayalini şimdilik askıya alarak, görevde kalma kararı aldı.

Öte yandan milletvekili olmak isteyen il başkanlarının bugün saat 17:00'a kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu. Düzce'de beklendiği gibi CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, il başkanlığı görevlerinden istifa ederek, aday adayı olduklarını duyurdular. Keskin ise seçimlerde il başkanı olarak görevine devam edecek.

Haber: C.ÜSTÜNER