AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun Türkiye’de yüzde 51,4“evet” oyuyla geçmesinin ardından parti il binasında basının karşısına geçti ve 62 günlük seçim kampanyasını değerlendirdi.

“Bu kırgınlıkların artık giderilmesi gerekiyor”
Türkiye’de önemli mihenk taşlarından birinin 16 Nisan günü tamamlandığını ifade eden Keskin konuşmasına şöyle başladı:

“Ülkemize, milletimize, Düzce’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu büyük bir mücadeleydi.Yaptığımız çalışmalar özellikle hem muhalefet kanadından, hem bizim kanadımızdan bazı eksiklikler olmuş olabilir. Dil bakımından birbirimizi kırdığımız noktalar olmuş olabilir ama bugün itibariyle bu kırgınlıkların artık giderilmesi gerekiyor. Çünkü bizim sorumluluğumuz olan yer bunu gerektiriyor. Evet verenler de hayır verenler de bizim insanımızdır. Bu ülke hepimizin.”

“Ülkemiz daha güçlü olacak”
“Önemli olan yapılan seçimin ülkemize ne getirdiği ve neler getireceğidir” diyen Keskin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz, milletimizin kabul ettiği anayasa maddesiyle ülkemiz daha güçlü olacak. Artık bu ülkede darbeler olmayacak. Siyasi istikrarsızlıklar olmayacak. Ekonomik krizler olmayacak. Ülkemiz daha güçlü ve dirayetli bir ülke olacak. Bunu 80 milyonluk ülkemizde bütün vatandaşlarımızla birlikte başaracağız.”

Desteği olan herkese teşekkür etti
Keskin, halkoylamasında “evet” oyu vererek destek olan tüm Düzcelilere teşekkür etti.

Keskin, “Düzce’nin bu referandumda özel bir yeri var. Düzce bu referandumda yüzde 71 oy almış ve oylarını artırmıştır. Türkiye’de de yine sıralamaya girmiş ve Batı’da da birinci olmuştur. Buradan bütün Düzceli hemşerilerime gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Sadece muhalefet partileri karşısında değil yedi düvele karşı çalışma yaptıklarını ifade eden Keskin ayrıca, MHP ve BBP İl Başkanları nezdinde çalışmalara katkısı olan diğer parti üyelerine de teşekkürlerini iletti.

“Millet gerektiğinde gereğini yapacaktır”
Referandumdan evet çıkmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na itirazlarını sunan ve reddedilmesinin ardından sokağa çıkma açıklamaları yapan CHP’ye tepki gösteren Keskin şöyle konuştu:

“Ülkemizdeki bazı mihrakların 3-4 gündür sahaya sürdükleri sokağa çıkma çağrıları özellikle muhalefet partisinin gençlik kolları ve sivil toplum kuruluşları tarafından sokakları tekrar alevlendirme veya sokaklarda mücadeleye çağrılma taleplerini doğru bulmuyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer demokrasiye inanıyorsak, sandığa inanıyorsak, sandıkta kaybettiğimiz mücadeleyi sandıkta vermek gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar AK Parti siyaseti milletin iradesini hep üstte tutmuştur. Millet iradesi üzerinde güç olmadığını her zaman ifade etmiştir. Muhalefet partisine de aynı telkini sizin aracılığınızla yapmak istiyorum. Çünkü millet 15 Temmuz ve onun öncesinde gezi olayları gibi bir tecrübeye sahip. Bunların fayda getirmeyeceğini gördük. Millet gerektiğinde gereğini yapacaktır. Kimsenin endişesi olmasın.”

“Vatandaş İdam İstiyor”
CHP’nin siyasi kaygılarından dolayı referandumda “hayır” oyu verdiğini söyleyen Keskin, terör örgütleri ile mücadelenin de aralıksız devam edeceğini ifade ederek vatandaşın meydanlarda idam taleplerine de yorumda bulundu.

Keskin,“FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelede kararlıyız. CHP siyasi kaygıdan dolayı, PKK 16 Nisan’dan sonra terör yapılanmasını devam ettiremeyeceği için, FETÖ devlet içinde bulunamayacakları için hayır demişlerdir. Bu saatten sonra FETÖ devlet kadrolarında paralel yapılanmada hüküm süremeyecekler. OHAL’in normal vatandaşlarla işi yok, sadece terör örgütleriyle vardır. Muhalefet sürekli karşı çıkıyor, fikir üretemiyorlar. İdam için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meclisten çıkarsa onaylarım dedi. Vatandaşın talebi var. Milletin iradesine bağlıyız. Başka bir irade kullanmayı doğru bulmuyorum.” ifadelerinde bulundu.