AK Parti İl Teşkilatında son dönemde devlet kadrolarına yapılan atamaların ardından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Düzce’de bir dönem AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Keskin’in açık öğretimde öğrenim gördüğü iki yıllık motor bölümünden mezun olarak devlet memuru olmak için çaba sarf ettiği yönündeki vahim iddialar üzerine CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan bu konudaki görüşünü Öncü Haber’e ifade etti.  

Tozan daha önce Ak Parti eski İl Başkanı Saim Tut’un siyasi danışmanlığa, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Tuzluoğlu’nun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne atanmasını hatırlatarak Keskin'in girişimini değerlendirdi.
Tozan, Gölyaka Meslek Yüksekokuluna memur olarak ataması yapılması için bakanlık kapısını aşındırdığı konuşulan Keskin’le ilgili olarak “Eğer bu doğru ise bu yapılanın sınav sorularını çalan FETÖ zihniyetinden ne farkı kaldı. Toplumdaki huzuru ve devlete olan güveni nasıl sağlayacağız. Böyle bir durumda adalete olan inanç temelinden sarsılır” değerlendirmesinde bulundu.

Bilindiği gibi, AK Parti Düzce kurucu Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Keskin, 30 Mart yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkan Aday Adayı da olmuştu. Keskin’in İl Genel Meclis üyeliği için dönemin AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu tarafından 6.sıraya yazılması büyük ses getirmişti.