Anayasa Değişikliği Referandumu için bir süredir hazırlıklarını sürdüren AK Parti, 16 Nisan’da sandığa gidileceğinin kesinleşmesi ile birlikte Düzce’de saha çalışmalarına başladı. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ‘Evet’ turları kapsamında Çilimli ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat başkanlarının da yer aldığı ziyarette AK Parti heyetinin ilk durağı kaymakamlık oldu. Kaymakam Mahmut Şener ile makamda bir süre görüşen Keskin ve beraberindekiler ardından Çilimli Belediyesi’ne geçti. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ile çalışmaların istişare edildiği ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, referandum çalışmaları ve gündemdeki yerini koruyan çöp sorunu ile ilgili haber ekibimize özel açıklamalarda bulundu.

“Bu iş kolay değil bütün ilçelerimizi gezeceğiz”
Keskin, ilk olarak referandum sürecini değerlendirdi ve şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız referandum kararını aldı, Resmi Gazete'de de yayınlanacak. Bu saatten sonra saha çalışmalarına başlayacağız. 16 Nisan’da da referanduma gideceğiz. Düzce geçmişte de ciddi başarılar gösterdi yine tekrarlamak istiyoruz. Bu iş kolay değil bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Biz aslında rutin çalışmalarımızı yapıyoruz. Teşkilatlarımıza yapması gereken çalışmaları anlatmaya gayret ediyoruz. AK Parti Teşkilatları yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazırdır. Çok çalışacağız diyerek Düzce’den yine aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum.”

“Siyasi partilerle çok güzel uyum yakaladık”
Düzce siyasetinde bir uyum yakalandığını kaydeden Keskin şu ifadelerde bulundu: “Bakanımız var, milletvekilimiz var çok iyi bir siyasi uyum içerisindeyiz. Bu siyasi uyumun dışında da diğer siyasi partilerle de çok güzel uyum yakaladık. Mutlaka birbirimizi eleştireceğiz ama biz Düzcelilik ruhuyla birbirimize her anlamda destek olmaya devam edeceğiz. Demokratik bir ortamda güzel bir halk oylamasına gideceğiz. Sonucun hem Düzce’miz hem memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“Çöpün başka bir yere nakledilmesiyle ilgili çalışıyoruz”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Hecinler’de tartışma konusu olmaya devam eden katı atık depolama tesisi hakkında ise net konuştu. Mahkeme kararı ile faaliyeti durdurulduktan sonra İSKİ yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kapısındaki mührü sökülen tesisin artık kullanılmayacağını kesin bir dille vurgulayan Keskin, sil baştan farklı bir alanda yapılacak yeni tesisi ile ilgili çalışmaların ise 18-19 ay içerisinde biteceğini ifade etti.
Keskin, “Sayın bakanımız, sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve benim de olduğum son toplantıda çözümü gerçekleştirdik. Bunun üzerinden farklı siyasetler gerçekleştirmek doğru değil. Bizim artık katı atık tesisi ile ilgili bir problemimiz yok. Ciddi bir tesisleşme çalışmalarımızın bir kısmı bitti. Çöpün oraya dökülmesi söz konusu değil. 18-19 ay içerisinde çalışmalarımız bitmiş olacak. Bu süre içerisinde çöpün başka bir yere nakledilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

CHP’ye yüklendi: Şov yapıyorlar!
Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın “Bu tesiste 16 Milyon TL nereye harcandı!” diyerek kendisini ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i Hecinler’e davet etmesi ile ilgili de konuşan Keskin, CHP’yi siyasi bir şov yapmakla suçladı.

“Hecinler’e çöp dökülmeyecek, Düzce’ye yeni bir tesis yapılacak”
AK Parti İl Başkanı Keskin, şunları söyledi: “Bu problem artık kalktı, başka siyasetler geliştirmeye gerek yok. Özellikle CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın bu konuda farklı bir siyaset yapmasının bir anlamı yok. O karşıysa biz de karşıydık. Bizim çalışmalarımız 7 Haziran seçimlerinden önce başladı ve bunları bir program dahilinde gerçekleştiriyoruz. Ama maalesef CHP bunu siyasi bir şova çevirdi. Bununla ilgili bizim bir problemimiz kalmamıştır. Hecinler’e çöp dökülmeyecek, Düzce’ye yeni bir tesis yapılacak. Bu sefer CHP, “Buraya niye çöp dökmüyorsunuz, buraya neden çöp tesisi yaptınız?” demeye getiriyor. Böyle bir siyasi anlayış olmaz.”

“Vahşi depolanan bütün çöpler temizlenip tesise götürülecek”
Son olarak yeni tesis için çalışmaların başladığını ifade eden Keskin, tesisin nereye yapılacağı konusunda açıklamada bulunmadı. Keskin şöyle konuştu: “Yeni tesisin nereye yapılacağı konusunda bizim bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Fabrika mantığında yakma tesisi olacak. Yeni tesiste atık madde diye bir şey olmayacak. Vahşi depolama dediğiniz alanlardaki bütün çöpler temizlenip tesislere götürülecek. Düzce’nin bundan sonra çöple ilgili bir problemi kalmayacak.”