31 Ağustos'ta başlayan ve 3 Eylülde sona eren 26.dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuru sürecinin ardından AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, aday adayı sayılarını düzenlenen basın toplantısında açıkladı.  Keskin mevcut milletvekillerinden Fevai Arslan ve Ayşe Keşir’in yeniden adaylığı konusunda olumsuz eleştiriler için düşüncelerini paylaştı.

MUTLAKA BİR GÜN BİZE OY VERECEKLER!

Keskin, “Bu konuda biz teşkilat olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim içim kamuoyunda bir baskı olması ya da olmaması diye bir şey yok. Biz 60 günlük bir süreçte milletvekillerimizle sahada olduk. Tabi sadece Fevai Beye Ayşe Hanıma değil, bana da tepki var. Faruk Beye de tepki var. Biz 7 Haziran’da Düzce’nin yüzde 60,5’nin oyunu aldık. Geriye kalan yüzde 39,5’lik kısım bize oy vermeyen insanlar var. Bize oy veren yüzde 60,5 oranındaki vatandaş bize niye oy veriyor. Fevai Beyi sevdikleri için veriyor. Ayşe Hanımı sevdikleri için veriyor. Faruk Beyi sevdikleri için veriyor. Kısacası hepimizi sevdikleri için veriyorlar. Bu konuda bizim algımızda tam tersi aslında. Bu 39,5’luk bize oy veremeyenler ama mutlaka bir gün bize oy verecekler, takdir edeceklerin tepkileri olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sizinle konuşurken Ak Partili olup olmadıklarını paylaşmıyorlar sadece tepkilerini paylaşıyorlar. Öyle düşünecek olursak sokakta bize de tepki gösteriyorlar. Ama biz soruyoruz, araştırıyoruz. O kişi bize hiç oy vermemiş bugüne kadar partimize dahi gelmemiş ama bizi eleştirebiliyor. Bunları çok dikkate almıyoruz.” dedi.

20 ADAY ADAYI BAŞVURDU

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 1 Kasım Seçimlerinde Düzce’den milletvekili olmak için4’ü engelli, 4’ü kadın olmak üzere 20 aday adayının hem Düzce teşkilatına hem de Genel Merkeze başvuru yaptığını açıkladı. Keskin, “ Aday adaylarımızın başvurularını memnuniyet ve mutluluk ile kabul ettik. 7 Haziran seçimleri öncesinde de 73 aday adayımız vardı ve her arkadaşımız dava zihniyeti ile milletimize hizmet etmek için başvuruda bulunmuştu.” dedi.

EN İYİ HİZMET EDECEK ADAYLAR BELİRLENECEK

Milletvekili adaylarının Genel Merkez tarafından bir önceki kriterler de göz önünde bulundurularak belirleneceğini kaydeden İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Başbakanımız ve yetkili merciler, bizlerle konuşacaklar, teşkilatımızı dinleyecekler, anketleri göz önünde bulunduracaklar, bir önceki temayül yoklamalarını inceleyecekler. Bu bilgileri harmanlayıp, bir potada eritecekler ve ilimiz için en hayırlı, en iyi hizmeti verecek olan milletvekili adayını belirleyecekler.” ifadelerinde bulundu. 

HABER;Y.SEVER