Düzce’nin önemli sorunlarından olan Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki personel sorunu, uzun zamandır kapalı olan Gölyaka gişeleri, asfaltlama çalışmaları gibi konularda AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 24 Haziran seçimlerinden sonra devam eden teşekkür ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulundu. Keskin, Aziziye Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla buluştu.

“Yerel seçimlerle bir alakası yoktur”
İlk olarak yaptığı gezilerin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle bir alakası olmadığını söyleyen Keskin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Malumunuz biz seçim sonrası mahalleleri, köyleri, ilçeleri dolaşıyoruz. Değerli hemşerilerimizi bizim verdiği destekten dolayı teşekkür ziyaretleri yapıyoruz. Basında yerel seçimler için mi çalışıyor şeklinde haberler yapılıyor. Bu gayet doğaldır. Basın olmadan hiçbir şey olmaz, kamuoyu bilgilenmez. 4 yıldan bu yana il başkanlığı görevi yapıyorum. 4 yılda 4 seçim ve bir darbe atlatmış teşkilatız. Biz 7/24 sahada çalışıyoruz. Pazartesi günleri hemşerilerimizi dinliyoruz. Salı ve Çarşamba günleri yine başka programlarımız var. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar da hemşerilerimizle birlikte olmak istiyoruz. Bizim bu gezilerimizin kesinlikle önümüzdeki yerel seçimlerle bir alakası yoktur. Biz bu gezileri hep yaptık ve yapmak zorundayız. Bugüne kadar gezilerimizi basın mensuplarımızla paylaşmamıştık. Eylül sonuna kadar 297 köyümüzü gezme hedefindeyiz. Bu çalışmalarımız da bundan sonra devam edecek.”

“12. aya kadar bitirmiş olacağız”
Uzun süredir kapalı olan Gölyaka otoban gişeleri konusunda da açıklama yapan Keskin, şöyle konuştu:

 “Hem Gölyaka gişelerimiz hem Düzce’mizin tam merkezine yapılan Düzce bağlantısı, hem de Kaynaşlı’daki çalışmalarımız bayramdan dolayı aksama yaşadı. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Bey, konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları da biz Allah nasip ederse 29 Ekim’de çoğunu bitireceğiz. Özellikle merkezde yapılan bağlantı yolu 29 Ekim’de açılacak. Gölyaka’da da zeminle alakalı bir sıkıntı oldu. Onu da inşallah 12. aya kadar bitirmiş olup o yol açılmış olacak. Yine KAynaşlı’daki yolumuzun çalışmaları devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz müteahhitle görüşmelere devam ediyor. İnşallah o da 12. aya kadar bitmiş olacak.”

“Buradan müjdelemiş olalım”
Devlet Hastanesi’nde yaşanan personel sorununa da değinen Başkan Keskin, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Düzce Devlet Hastane’mizi zaman zaman ziyaret ediyoruz. Hem acil servisteki hem de yataklı servislerdeki eksiklikleri biz Sağlık Bakanlığımızla eş güdümlü olarak bir çalışma yürütüyoruz. Yaklaşık bir buçuk iki aydır bu çalışmayı yaptık. İnşallah 7-8 gün içerisinde 50 doktor ve hemşiremiz gelmiş olacak. Bu personeller geldikten sonra hastanede sağlık adına bir problem kalmamış olacak. Bunu da Düzceli hemşerilerimize buradan müjdelemiş olalım.”

“Hiçbir köyümüzü asfaltsız bırakmayacağız”
Keskin, son olarak yapılan asfalt çalışmalarına değinerek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:


“Asfalt konusunda hem Düzce Belediyesi hem de İl Özel İdaremiz çalışmalar yapıyor. Özel idare çalışanları, İl Genel Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve valimizle ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yıl sonuna kadar 200 kilometrelik asfaltlama çalışması yapılmış olacak. 30 kilometrelik bir yol ağımız kalacak. 2019 yılında inşallah hiçbir köyümüzü asfaltsız bırakmayacağız.”

Haber: M. AYDIN