Seçime adım adım...

İl Özel İdaresi'nin karar organı olan Düzce İl Genel Meclisi'nde başkanlık seçimine adım adım yaklaşılıyor. Nisan ayında üyeler arasından gizli oyla seçilecek olan başkan için meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti'de şu günlerde 'Başkan kim olsun?' sorusuna yanıt aranıyor.

Kaşıkoğlu yine sahnede...

2 yıldır başkanlığı yürüten Şinasi Akbulut'un sesli olarak dile getirmese de başkanlığı tekrar istediği konuşulurken, kendisini o koltuğa taşıyan Eski İl Başkanı ve Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun uzun süre sonra Düzce'de parti içi görüşmelerde bulunduğu kulislerden sızan bilgiler arasında... AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde sağ kolu olarak görülen Şinasi Akbulut'un meclis başkanı olması yönünde karar alan Kaşıkoğlu'nun yeni bir ismi mi yoksa yine Akbulut'u mu desteklediği henüz bilinmiyor.

Cahit Aydın ismi ağır basıyor

Mevcut başkan dışında İGM AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Aydın ile Akçakoca İGM Üyesi Dursun Çakır isimleri başkanlık koltuğunun en güçlü adayları olarak gösteriliyor. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in yönetimi ve milletvekilleri ile istişarelerde bulunduğu başkanlık için uzlaşmacı bir yol izlemek istediği biliniyor. Bu doğrultuda partideki her kesimden görüş alan Keskin'in merkezden bir isim olan Grup Başkan Vekili Cahit Aydın üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor. Eski AK Partili İl Genel Meclisi başkanlarına bakıldığında merkezden isimlerin ağır basması Aydın'ı 1-0 öne geçirirken, bu isimler dışında sürpriz bir adayın da gösterilebileceği dillendiriliyor.

Gözler İl Başkanı Keskin'de...

Uzun süredir partiye emek veren ve Akçakoca İlçe Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer alan Dursun Çakır'ın ters köşe yapılarak başkanlığı göğüsleme ihtimalinin yüksek olduğu parti kulislerinden sızarken gözler şimdi son kararı verecek olan İl Başkanı Hikmet Keskin'de... Aktif olarak partide görev almayan isimlerin bile hareketlenmesine neden olan Düzce'nin geleceği için önemli bir koltuk olan Düzce İl Genel Meclisi başkanlığı için AK Parti içinde yaşanan kıyasıya rekabetin sonucunda kazananın kim olacağı merakla bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER