Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı ile konuk olan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Balıkesir’de katıldığı AK Parti 1. Bölge İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda alınan kararlar ve kongre sürecinde partinin aday kriterlerine yönelik bilgiler verdi.

“AK Parti Teşkilatları, yeni bir yapılanmaya gidiyor
AK Parti’nin yeni bir yapılanma sürece girdiğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, toplantıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Balıkesir’de düzenlenen toplantılarımızda Teşkilat Başkanımız Sayın Mustafa Ataç, Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın Harun Karaca ve İl Koordinatörümüz Sayın Mehmet Ali Okur, bizi yeni döneme dair bilgilendirdi. AK Parti Teşkilatları, yeni bir yapılanmaya gidiyor. 2023, 2051 ve 2073 gibi tarihleri içine alan süreçte, AK Parti'nin kurumsal yapısını daha da güçlendirecek bir yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz hep birlikte. Tabii biz teşkilatlarımızla alakalı yaklaşık 3-4 aydan bu yana çalışmalar yapıyoruz. Sadece Düzce ile alakalı değil 81 vilayetimizde de çalışmalar devam ediyor. Bizi birinci bölge olarak 13 il başkanı, 4 koordinatör ve Teşkilat Başkan Yardımcımız Harun Karaca eşliğinde Balıkesir’de toplantımızı gerçekleştirdik. 3 günden bu yana çalışıyoruz.”

“Düzce, Türkiye’de en başarılı 5 il arasında”
Düzce’nin güçlü bir teşkilat yapılanmasının olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, şöyle konuştu:

“Genel anlamda teşkilatlarımızın iç yapısıyla ve kongrelerle alakalı görüşmelerimiz oldu. Düzce biliyorsunuz ki Türkiye’de en başarılı 5 il arasında. O anlamda Düzce Teşkilatları zaten Genel Merkez’de güçlü bir pozisyonda. Milletvekillerimiz, Sayın Bakanımız, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ile birlikte güçlü bir teşkilat yapısına sahibiz. İki seçim, bir referandum, malum FETÖ’nün darbe girişimini ciddi bir şekilde göğüslemiş bir il teşkilatımız var. Bu süreçlerin sonunda da daha güçlü bir yapıyla elimizden gelen çalışmayı yapmaya gayret göstereceğiz.”

“Düzce en problemsiz, en stabil il olarak görünüyor”
Kasım ayı itibariyle başlayacak olan AK Parti İl Kongreleri’nin Düzce’den başlama ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Keskin, şu ifadelerde bulundu:

“Düzce, Genel Merkez’de şu an problemsiz, gayet stabil bir il görünüyor. Onun için Düzce’den başlayabilir. Genel Merkezi’miz en azından ilk 7-8 veya 10’un içinde Düzce il kongresini tamamlayıp devam edecektir. Biz de bu konudaki temennilerimizi Genel Başkan Yardımcımıza ilettik. İlk yapılan kongrelerden biri Düzce İl Teşkilatı’nın kongreleri olacaktır. Merkezde durum şu anda böyle. Güçlü bir teşkilat yapısıyla yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.”

İlçe kongreleri başlıyor
Keskin ayrıca, Düzce’de 19 Ağustos’ta başlaması planlanan ilçe kongrelerinin tarihlerinin 10 gün içerisinde belli olacağını belirterek, “Kasım ile 25 Şubat tarihleri arasında 81 ilimizin kongreleri bitmiş olacak. Düzce’de de zannediyorum il kongremizi, Kasım 25 ile Aralık 15 arasında bitirmiş oluruz.” dedi.

“Başarı grafiğini yükseltmiş teşkilatlar yollarına devam edecek”
AK Parti’nin il başkanı adaylarını belirli bir kriter doğrultusunda seçtiğini vurgulayan Keskin, “Herkes siyaseti başarılı olmak, irade koymak ve iktidar olmak için yapıyor.” dedi ve şöyle devam etti:

“Doğal olarak başarılı il başkanları ile devam edecekler. Mutlaka eksiklikleri, hataları olan arkadaşlarımız varsa onlar da Genel Merkezi’miz tarafından Sayın Teşkilat Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilecektir. Aslında bunların değerlendirilmesi yapıldı ve aslında bu süreç bitti. Onun için bundan sonraki değerlendirilmeler Genel Merkez’imize aittir. Bu kriterler zaten belliydi. Başarılı olmuş, güçlü irade koymuş, her anlamda zor günde teşkilatın yanında olmuş, teşkilatı derlemiş, toparlamış, ilini derlemiş toparlamış, kavga ve fitnenin olmadığı teşkilatlar tabii ki başarılı olan teşkilatlar. Başarı grafiğini yükseltmiş teşkilatlar doğal olarak yollarına devam edecekler.”

“Daha güçlü ve dinamik bir yapı ile 2019’u şekillendireceğiz”
Son olarak ilçe kongrelerine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Keskin, şu ifadelerde bulundu:

“İlçe kongrelerinde teşkilatlarımız daha güçlü ve dirayetli olabilecek teşkilat yapıları ile 2019’u şekillendirmeye ve o anlamda da güçlü bir teşkilat yapısı ile ki zaten Düzce, Türkiye’nin en güçlü teşkilatlarından, en kaliteli teşkilatlarından bir tanesidir. Bu anlamda da daha güçlü ve dinamik bir yapı ile 2019’u şekillendireceğiz. Biliyorsunuz bu arada teşkilatımızın sayısı 40’tan 30’a, ilçelerimizde 25’ten 15’e, nüfus oranlarına göre beldelerimizde 7’ye ve 11’e düşen sayılar var. Bunlar nüfus oranlarına göre düşüyor. Bu da şu demek oluyor daha hızlı, güçlü dirayetli sonuç almak için ve iş yapabilecek güçteki arkadaşlarımızı teşkilata yazıp onlarla beraber yol yürümek anlamına geliyor.”

Haber: Ö. YILMAZ