Ak Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 4 Ocak 2016 'da bir yılını dolduran teşkilat adına yaptığı açıklamada geçirdikleri iki seçimde gösterdikleri başarının teşkilat mensuplarının fedakarca çabalarına bağlayarak emeği geçenleri kutladı. İl Başkanı Keskin,  MANŞET'te Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı.

 

DÜZCE MİNİ TÜRKİYE

Düzce'yi "Mini Bir Türkiye" olarak nitelendiren Ak Parti İl Başkanı Keskin:"Biz halkın Düzcelilerin bize verdiği yüzde 71 oranlık desteğin farkındayız. O yüzden mahçup olmamak için daha büyük bir azimle daha büyük bir yükü sırtlayarak daha büyük sorumluğun farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Düzce'nin Türkiye'deki konumunun da farkındayız. Bir çok dilin konuşulduğu bir çok kültürün yaşatıldığı bir il Düzce, o açıdan aldığımız seçim sonucunu iyi okuyoruz. Mahçup olmamak için de elimizden gelen gayreti sergiliyoruz" dedi.

 

HEDEF PROBLEM ÇÖZMEK

Geçici hükümet döneminde bile Düzce'ye 130 milyonluk yatırım getirdiklerini kaydeden İl Başkanı Keskin, üç milletvekili, vali,  belediye başkanı, il başkanı olarak birlik ve dayanışma içinde ilin problemlerinin çözümü noktasında her türlü fedakarlığa katlandıklarını belirterek :"Ankara'da bürokratlar  bu birlik ve beraberlikten doğal olarak etkileniyorlar. Bir kişi giderseniz bir şey koparamazsınız. Ama dördü bir gelmiş bir il çok şey elde eder" dedi.

 

ÖZLENEN TABLO

Milletvekili belediye başkanları, il başkanı ve ilin valisinin bir ve beraber görüntü vermesinin Düzce için "özlenen bir tablo" olduğunu belirten Ak Parti İl başkanı Keskin:" İnşallah Düzce önümüzdeki dönemde, ciddi yatırımlar alacaktır" diyerek önemli yatırımların sinyalini verdi.

 

ÖĞRETMEN EVİ  5 YILDIZLI

Düzce için büyük ihtiyaç olan "Öğretmen Evi"yle ilgili son aşamaya gelindiğini kaydeden İl başkanı Keskin :"Düzce'yi güzel bir ekiple, iyi planlanırsa çok daha güzel örnek yaşanabilir  bir il yapmak için kolları sıvadık" dedi.Düzce'ye  5 yıldız konforunda bir öğretmenevi kazandırmak istediklerini de kaydeden Keskin konuyla ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu sözlerine ekledi.

 

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

"Adam çıkmış bu kömür kullanılmasın diyor" diyerek muhalefetin söylem şeklini eleştiren Ak Parti İl başkanı Keskin, her zaman eleştiriye açık olduklarını ancak özellikle CHP İl başkanı Tozan'ın, yanına Bolu Milletvekilini alarak maske takarak yaptıkları açıklamayı  "siyasi ahlaka uymaz" diyerek yorumladı.CHP'nin mecliste yaptığı açıklamayı "Eleştiriyi  usul adap çerçevesinde yapmak lazım" diyerek eleştiren İl başkanı Keskin: " Varsa bir problem  gelip bunu konuşmanız gerekiyor.Biz Düzce'nin problemlerine hakimiz.CHP Bolu Milletvekili Tanju Bey Bolu İl başkanını  yanına alıp öyle eylem yapsın" diyerek CHP İl başkanı Tozan'ın maskeli yaptığı eylemi doğru bulmadığını söyledi.

"Muhalefet tabii ki bizi eleştirecek, varsa hatamız söyleyecek,  bundan rahatsızlık duymayız" diyerek konuşmasını sürdüren Ak Parti İl başkanı Keskin :"Yanlış yaptıysak özür dilemesini biliriz, özür dilemek büyük bir erdemliktir. Ancak muhalefet bundan uzak"dedi.

HECİNLERDE "İLETİŞİM EKSİKLİĞİ  VAR"

Çöp depolama  tesisinin bulunduğu Hecinler'de yaşanan tepkiye de değinen İl başkanı Keskin, bölge halkının konu hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini bunda iletişim zaafı yaşandığını da kabul ederek "konuşmak anlatmak ve izah etmek lazım" diyerek bir anlamda öz-eleştiride bulunmaktan da kaçınmadı.Çöp sorunu ve hava kirliliği gibi konuların Düzce'nin genelini ilgilendiren sorun olduğunu da kaydeden Keskin, iyi bir iletişimle bu konuların çözüme kavuşturulacağını sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI

Düzce'de Hastane, Kültür Merkezi, Çevre yolu  gibi konuların mart nisan aylarında açılışa hazır hale getirmeyi hedeflediklerini de kaydeden İl Başkanı Keskin :"Tüm bu tesislerin toplu açılış töreni   için Başbakan ve Cumhurbaşkanını davet ederek açılışları gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber:E.TAYHAN