Her hafta Cuma akşamı saat 20.00’da Öncü TV ekranlarında izleyicisi ile buluşan ve Öncü Medya haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu AK Parti’nin çiçeği burnunda il başkanı Mustafa Keskin oldu.

Gündeme ışık tutan programda Keskin,
“Düzce’de nelerin olduğunu nelerin olmadığını partimizde en iyi bilenlerden birisiyim”
Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Keskin, AK Parti’de Merkez İlçe Başkanı olarak başladığı kariyerine il başkanı olarak devam etmesindeki süreci de anlattı. Keskin, şu ifadelerde bulundu:
“1972 yılında Düzce’de doğdum. 3 çocuk babasıyım. Eğitimimi Düzce’de tamamladı. Otomotiv bölümünden mezunum. Baba esleği olan sanayi çarşısında oto yedek parça ticaretiyle uzun yıllardır meşgulüm. Siyasete Ak Partiyle başladım. AK Parti Merkez İlçe Kurucu arkadaşlarından birisiyim. Siyasete bilmememize rağmen AK Parti gibi bir partide Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle Düzce’de teşkilat çalışmalarını tamamladık. 2004 yılında seçim oluyordu atamayla olmuyordu. Merkez ilçe başkanlığına adaylığımı koydum. 2006 yılında nasip oldu Merkez İlçe Başkanlığı. Yaklaşık 6 yıl AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. Tüm milletvekilleriyle, tüm belediye başkanlarıyla tüm merkez ilçe başkanlığıyla çalışma fırsatım oldu. Bütün seçimlere aktif olarak katıldım. Düzce’de nelerin olduğunu nelerin olmadığını partimizde en iyi bilenlerden birisiyim. Partinin kurulduğu günden beri AK Parti’mize Düzce’mize hizmet eden tüm yönetici başkanlarımıza, tüm ilçe başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.



“Ben bütün kabiliyetlerimi tüm her şeyimi bu milletin hayrına kullanacağım”
AK Parti’de görev değişikliği zaman zaman oluyor. Kimi zaman kongre süresinde kimi zaman kongre süresi gelmeden arkadaşlarımızın ismi değişiyor. Bu bir hizmet yarışı. Daha iyi hizmet edebilmek için kendi becerilerini sergiliyorlar. Genel Merkezimizde Sayın Cumhurbaşkanımız da illeri yakından takip eden bir sistem var. Bizler takip ediliyoruz. Yaptığımız her hareket yaptığımız işler, halka davranışlarımız hepsi not ediliyor. Kurulduğu günden beri birçok arkadaşımız var. Bu görevi daha iyi yapacak arkadaşlarımız da var. Biz tercih edildik. Benim kendi şahsi kanaatim. Düzce’yi çok iyi bilmem, Düzce merkezde doğup merkezde esnaf olup yetişmem ve AK Parti teşkilatlarını çok iyi tanımam olduğunu tahmin ediyorum. Birkaç aday arkadaşımız vardı hepsi de yetenekli kabiliyetli insanlar. Cumhurbaşkanımız, bir kişiye bu görevi verecekti o da biz olduk. Ben bütün kabiliyetlerimi tüm her şeyimi bu milletin hayrına kullanmak için inşallah önümüzde ki süreçte kamuoyu ve sizler takip edeceksiniz.”

“Ben yaptığım işte de siyasette de asla insanları aldatmadım”
“Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı” diyen Keskin, şöyle devam etti:
“Ben tüm ilçe başkanlarıyla çalışmış biriyim. Onların iyi yaptıklarını da biliyorum. Hatalarını da biliyorum. Tecrübeye sahibim. Biz iyi yaptıklarımızı alacağız. Hataları bir kenara koyacağız. Benim samimiyetten kastım insanlara samimi davranmak, söz verildiği zaman sözünde durmak. Yapamayacağın sözü asla vermemek ve insanların güvenini sağlayabilmek. Bu benim için çok önemli. Ben yaptığım işte de siyasette de asla insanları aldatmadım. İnsanlarla ilgili bir söz verirken 40 kere düşünürüm. Ama söz verdiğim zaman da yaparım. Bizim duruş yolumuz çok önemli.”

“En iyi listeye sunma adına Perşembe gününe kadar Ankara’ya getirip onaylatacağız”
Tüm teşkilatı toparlayıp yeni il yönetimini belirleyeceklerini kaydeden Keskin, şunları kaydetti:
“İl olarak çalışıyoruz. Bu hafta bir il yönetimi belirleyeceğiz. Bu benim için çok önemli. Beraber çalışacağımız arkadaşlarımızın Düzce’de fotoğrafını yansıtacağız. Düzce’de tüm etnik yapıları ve Düzce’de siyaseti değiştirebilecek bir yönetim kabiliyeti oluşturabileceği sunacağız. Önümüzdeki hafta işimiz bu olacak. Vekillerimizle, belediye başkan adayımızla, kadrolarımızla istişare ederek en iyi listeye sunma adına Perşembe gününe kadar Ankara’ya getirip onaylatacağız ve sondan sonra hiç durmadan yolumuz uzun vaktimiz az. Hiç durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Soy isim benzerliği”
Bir izleyicinin sorusu üzerine AK Parti eski İl Başkanı Hikmet Keskin’le hiçbir akrabalığı olmadığını kaydeden Keskin, şöyle konuştu:
“Soy isim benzerliği var. Akrabalığım yok. Aşağı yukarı ben bir ara baktıydım Mustafa Keskin olarak. Banka hesaplarında 11 tane Mustafa Keskin gördüm. Mustafa da çok sık kullanılan bir isim. Ben Azmimilli Mahallesi kökenliyim. Orada Karayakalılar ve Keskin olarak ikiye ayrılır. Hikmet arkadaşımızla akrabalığımız yok.”

“Erdoğan’a çok iyi bir destek vermeliyiz ki bu saldırıların arkasından kalkabilelim”
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında dövizde dalgalanmalarla başlayan ekonomik sıkıntıları değerlendiren Keskin, şu ifadelerde bulundu:
“Burada seçime girerken ben de bir esnaf olduğum için insanların ekonomik açıdan ne kadar zorlandığını hep beraber yaşıyoruz. Burada biz olanı da olmayanı da buradaki durumu da insanlarımıza teker teker anlatacağız. İçerisinden geçtiğimiz durum bir sürü ülkelerimizin, komşularımızın başından geçiyor. Ekonomik sıkıntılar ardı ardına geliyor. Türkiye gibi jeopolitik olan bir ülkede bu saldırıların olması mümkün değil. Güçlü iktidara Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok iyi bir destek vermeliyiz ki bu saldırıların arkasından kalkabilelim. Bundan 20 yıl önce hiç kimsenin umursamadığı bir Türkiye’den dünyada uyum kıran bir ülkeye geldiysen burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin önemi büyüktür. Gelen saldırılar da 20 yıl önceki gibi gelmiyor, daha sert daha güçlü geliyor. Bizler buna dayanıklıyız. Birbirimize inanmalıyız. Güç birbirimize olan inancımızda. İnsanlar birbirine kenetlenirse biz bunların altından kalkacağımızı düşünüyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bizler kenetleniyoruz kenetlenmeliyiz tüm ekonomik saldırılar diğer saldırılar, çeşitli algılar Türkiye rahat bırakılmayacak kadar önemli bir ülke. Sıkıntılar var. Biz birbirine yardım eden bir ülkeyiz. Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir anlayışına inanan öyle bir inancın mensuplarıyız. Bizler birbirimize destek olacağız, saflarımızı sıklaştıracağız.”

“Biz koltukta makamda gözü olan insanlar değiliz, emaneti aldık, başımızın üzerine koyduk”
“İl başkanının istifasıyla beraber bazı illerde il yönetimlerinin de istifasını alıyorlar. Burada da bu gerçekleşti” diyen Keskin, şöyle devam etti:
“Dışarıdan birinin ataması olduğu için, bir yönetim kurma fırsatı oluyor. Biz yeni açılımlar da yapacağız. Genel merkezimizin bize uyguladığı kriterler var. Yüzde 30 bayan olacak yüzde 30’u genç isimlerden oluşacak. Etnik köken ve Düzce’nin fotoğrafı bizim için çok önemli. Bizim bahaneyle geçirecek zamanımız yok. Zaman çok kısa. Siyaset sadece seçimle alakalı değil. Esas bizi seçimden sonra göreceksiniz. Seçimden sonra yaptığımız hizmetlerde insanları mutlu etmek amacımız. Biz koltukta makamda gözü olan insanlar değiliz. Emaneti aldık, başımızın üzerine koyduk. Elimizden geldiği kadar tüm gücümüzle varımızla yoğumuzla bu Düzce’ye hizmetkâr olabilmek için elimizden geldiği kadar gece gündüz çalışacağız.”

“Bir bakan siyaset için çok önemli”
Bu seçimlerin çok önemli olduğunu ve 31 martta yapılacak olan seçimlerin normal bir belediye seçimleri olmadığını kaydeden Keskin, şu ifadelerde bulundu:
“Bir bakan siyaset için çok önemli. Düzce için, küçük bir il için bakanlık fırsatı yakalamış şehir önemli.  Bakanlık sürecinde 2 buçuk yılda yarım kalan bütün işler bitti. Bugün hastanemiz açıldıysa bakanımız ve milletvekillerimizin sayesinde açıldı. Otoban Bağlantı Yolu Düzce’ye kazandırıldıysa Sayın Bakanımızın ve milletvekillerimizin sayesinde oldu. Kültür Merkezi 15 yıllık uzun bir süreçten sonra bittiyse bakanımızın milletvekilleri sayesinde oldu. Vatandaşlarımıza ücretsiz olarak otobüslerle üniversite turu yaptırmayı düşünüyoruz. Üniversitede Teknoparkın ne olduğunu, bilim kültür merkezi (dünya da çok az sayı da oldu, bakanımızın sayesinde oldu) bunları gözleriyle görsünler diye vatandaşlarımızı götüreceğiz. Düzce’de yarım kalmış işler de bakanımızın çok yardımı oldu. Diğer yandan da Düzce’nin bir evladı olarak uzun yıllar müsteşar yardımında bulunmuş ve Bilim Sanayi Bakanı olarak görev yapmış bir insan. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 projesinin 8’inde imzası var. Yerli otomobil, Antarktika’da bilim merkezleri. Türkiye’de önem taşıyan projelerde bakanımızın imzası var. Belediye başkan adayımız var.”

“Biz hiçbir zaman Düzce’den boynu bükük ayrılmadık”
“Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil”, diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin,
“Biz tüm seçimlere sıfırdan başlayarak yukarı doğru çıkan bir partiyiz. Oturduğumuz yerden yapmıyoruz. Biz AK Parti’nin ve Düzce’nin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kimseye saygısızlık etmek istemiyoruz. Tüm siyasi partilere saygımız var. Biz bu seçim sürecini asla yere indirmeyeceğiz. Düzceliler, anlattığınız zaman yaptıklarınıza yapmadıklarınızı, projelerinizi anlattığınız zaman güvenirler inanırlar. Biz hiçbir zaman Düzce’den boynu bükük ayrılmadık. Artık ileri bir teknoloji çağında yaşıyoruz. Youtube’den izliyorlar. Biz teknolojinin tüm imkânlarını kullanacağız. Biz, normal seçim çalışması yaparken hedef projelerle ilgili muhatapları dikkate alacağız.” 

“AK Parti kapısına gelip de, ben başkanla görüşemedim, diyen hiçbir kimse olmayacak”
Konuşmasını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Biz milletin hizmetkarıyız” sözlerini hatırlatarak devam eden Keskin, şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, biz bu ülkenin hizmetkarıyız, diyorsa ulaşılmayan hizmetkar asla olamaz. İnsanların içerisinde insanlarla beraber halkla bütünleşmiş bir yapıyı göreceksiniz. Bunun böyle olması gerekiyor. AK Parti kapısına gelip de, ben başkanla görüşemedim, diyen hiçbir kimse olmayacak. Ben, sadece Ak Parti il başkanı değilim. Ben tüm Düzce’nin il başkanıyım. Düzce’nin tüm siyasi partilerin de il başkanıyım. Düzce de bir dert varsa, çözülememiş bir sorun varsa lütfen parti binamıza gelsin vatandaşlarımız gelebilirler. Tüm birimlerle gece gündüz çalışmaya hazırız.

“Bizim işimiz gücümüz Düzce”
İnsanlar önyargılı bakabilir. Gerçekten bakanımız çok değerli ve alçak gönüllü bir insan. Ama teknik işini bilen proje üreten devletle projeleri yatırıma dönüşten bir belediye başkan adayımız var. Bunu tüm Düzce’nin iyi anlaması lazım. Devlet yönetimi, devletle olan projelerin hayata geçirilmesi çok önemli bir isim Özlü. Belediye başkanı olduktan sonra halk günü yapmayı düşünmüyoruz. Biz Düzce’de 56 mahallemiz var. Biz her hafta 1 mahalleye gitsek 1 sene içerisinde tüm sene içerisinde vatandaşlarımızla ve o mahallenin genel sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi olabiliriz. Biz devamlı halkın içerisinde olacağız. Bizim işimiz gücümüz Düzce.”

“Her şey Düzce için”
Keskin son olarak, “Ben Düzceli hemşerilerimize her şeyin daha iyi Düzce daha iyi bir miras bırakacağımız havasıyla suyuyla inşallah bu gelecek 5 yılda bunları bu projelere imza atan bir anlayışa sahip oluruz. Her şey Düzce için.” Şeklinde konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ