Her Cuma Düzce gündeminin nabzını tutan Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Manşet’ programına Düzce siyaseti denince akla ilk gelen isimlerden Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin konuk oldu.

“AK Parti’yi iktidara belediyelerdeki başarısı getirdi”

Yerel seçimlerin ardından iki yılı geride bırakan belediye başkanlarının icraatlarını kendi açısından değerlendiren Başkan Keskin, kendilerini iktidara belediyedeki başarılarının taşıdığını söyleyerek Düzce’nin belediyeler düzeyinde hangi seviyede olduğunu yorumladı. Keskin, “Belediyelerdeki başarımız AK Parti’yi iktidara taşıdı. Düzce’deki belediye başkanlarımızın tamamı AK Partilidir. Başkanlarımız, verdikleri sözlerin yüzde olarak yarıdan fazlasını gerçekleştirdi. Kalanını da gerçekleştirmek için çalışacaklar. Başkanlarımızla belediyelerimizi ve kendimizi çek etmek amacıyla ayda bir toplanıyoruz. Vaatlerimizi yerine getirmek için ‘Proje-Takip-Sonuç’ sistemi oluşturduk. Başarımızın temelinde bu sistemi iyi uygulamamız yatıyor.” dedi.

“Metabolizmamız bozuldu”

İktidarda olan parti olarak şikayet etme gibi lükslerinin olmadığını belirten Keskin, belediyelere yönelik eleştirilere yanıt verdi. Eleştirileri dikkate aldıklarını kaydeden Başkan Keskin, “Belediyelerin eksikliklerinin farkındayız. Geride kalan iki yılda metabolizmamız bozuldu. 2014 seçimlerinin ardından göreve başlayan başkanlarımızın 7-8 ay gibi bir süre zarfında uyum süreci oldu. Sonrasında iki genel seçim yaşadık.” şeklinde konuştu.

“Halkımız, bize biraz müsaade tanımalıdır”

Keskin kendisine halkın belediye başkanlarına ulaşmakta zorluklar çektiği yönündeki serzenişin iletilmesini başkanların projeleri gerçekleştirmek için Ankara’da yakından takip etme gerekliliğine bağladı ve ‘Bize biraz müsaade tanınmasını istiyoruz’ dedi.

“Düzce’nin röntgenini çektik”

Düzce’nin giderilmesi beklenen sorunlarına değinerek programdaki açıklamalarına devam eden AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, çöp sorununu CHP’nin provoke ettiği yorumunda bulunarak “Biz, Düzce’nin röntgenini çektik. Sorunları belirledik ve çözümü için çalışıyoruz. Çöp sorununa ilişkin 50 sayfaya yakın rapor hazırladık. CHP’liler, yaptıklarıyla konuyu provoke etti.” Şeklinde konuştu.

“Adamın çıkıp ahkam kesmesi bizi rahatsız ediyor”

Başkan Keskin CHP başta olmak üzere muhalefet partilerini hedef alan açıklamalar yaparak son zamanlarda meydana gelen gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı anlattı. “Muhalefetin 80 yılda yapamadığını biz 13 yılda yaptık. Adamın çıkıp ahkam kesmesi bizi rahatsız ediyor. Sen 80 yılda ne yaptın? Millet 80 yıldır yolda katırlarla gidiyordu. Onlar yenilmekten yorulmadık biz yenmekten yorulduk.”

“Otoban bağlantısı ve kültür merkezini muhalefete sorsunlar”

Tamamlanması uzun süren yatırımlar üzerinden kendilerine yöneltilen eleştiriler için konuşan Keskin, “Muhalefet partileri il başkanlarına sorulsun. Düzce’nin merkezinden bağlantı yolu çıkışı neden verilmedi? Kimlere zarar verilmemesi için bu yolun biri Kaynaşlı’dan bir diğeri de Gölyaka sapağından çıkartıldığını açıklasınlar. Kültür Merkezinin yapımının neden tamamlanamadığı hakkında konuşsunlar. Düzce eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz döneminde kültür merkezini hangi ihale kanunuyla yapıldığını, hangi nedenlerden dolayı bu şekilde kaldığını onlara sorulsun. AK Parti iktidarında ihale kanunu yasasını değiştirmek için mecliste ne kadar uğraşıldığına baksınlar. Yeni ihale kanunuyla Düzce’de tamamlanamayan sadece hastane projesi vardır. O da sadece müteahhitten kaynaklanan sorunlardandır.” Diyerek sert bir çıkış yaptı.

“Olayı AK Partiyle ilişkilendirmek gibi bir gaflette bulundular”

Keskin CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın agresif bir siyasi anlayışa sahip olduğu tespitini dile getirerek saldırı ve sonrası için olanlar hakkında yüksek perdeden her iki il başkanına tepki gösteren açıklamalarda bulundu. “Tozan’a yapılan saldırıyı kendime yapılmış gibi hissettim. Ziyarete gidecektik, açıklamaları fırsat vermedi. Açıklamalarında olayı AK Partiyle ilişkilendirmek gibi bir gaflette bulundular. Biz, olayı öğrenir öğrenmez üzerimize düşeni yaptık. Bizim ajitasyon yamaya ihtiyacımız yok. Tozan, Düzce’deki siyaseti geriyor. Düzce’deki dili değiştiriyor. Bizim oy devşirmeye ihtiyacımız yok. Biletimizi kesecek olan Düzcelilerdir.”

Özen’e verdi veriştirdi

AK Parti’ye terörle mücadele yöneltilen ‘Teröre destek verenlerle kol kola geziyorlar’ eleştirilerine ateş püsküren Keskin, yapılanların büyük terbiyesizlik olduğunu söyleyerek “MHP İl Başkanı Onur Özen’in açıklamaları ne vatanperverliğe, ne milliyetçiliğe ne de memleket sevdasına yakışıyor. CHP’ye destek vermesi milliyetçiliğe sığmaz. Biz saldırtmışız gibi ithamlarda bulundular. İnsan Allah’tan korkar. CHP ne kadar isim varsa Düzce’ye getirterek provokasyon haline dönüştürdü. Olayı bizim üstümüze yıkmaya çalıştılar.” Dedi.

Haber:Y.SEVER