MHP İl Başkanı Onur Özen’in düzenlediği basın toplantısında hedefi AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in son günlerde Düzce kamuoyunu meşgul eden 25 avukatın yayınladığı bildiriyle ilgili açıklamaları oldu. Özen, Keskin’e 25 avukat arasında AK Parti üyesi olan avukatlara yaptırım uygulayacaklarına dair açıklaması üzerinden yüklendi.  Özen, Keskin’in böyle bir eylemde bulunmayacağını şöyle ifade etti: “Ak Parti İl Başkanı’nın bildiriye imza atan avukatlar arasında parti üyesi avukatlar varsa partilerinden ihraç etmesini bekliyoruz. Düzce kamuoyuna böyle bir taahhüdü var. Bunun neticesiz kalacağını ben size şimdiden söylüyorum. Çünkü bildiriye imza atan avukatların AKP ile uzaktan yakından alakası yok. Bu açıklama, durumdan siyasi rant elde edilme amacıyla yapılmıştır. Aynı kişilerin çözüm sürecinde PKK’ya ve Öcalan’a yaklaşımları, çalışmaları PKK üzerinden yapmaları tüm Türkiye kamuoyunun malumudur.

GEREĞİ YAPILACAKTIR

Özen imzası bulunan 25 avukat arasında MHP Üyesi olduğu konuşulan isimler için belirsizlik olduğunu kesinleştiği takdirde gereğini yapacaklarını vurguladı.

Özen, konu hakkındaki rahatsızlarını, “Bizi rahatsız eden, bazı siyasi partilerin terörle mücadelede rant elde etme sevdası ve akademisyenlere karşı işleyen hukukun AKP’li siyasilere karşı işlemediği gerçeğidir.” söyleriyle dile getirdi.

Terörle mücadelede izlenen politikayı desteklediklerini söyleyen Özen, rahatsızlarını paylaştı. “MHP en başının itibaren terör örgütüyle her alanda silahlı mücadele yapılması gerektiğini telaffuz ediyordu. Bu durumundan siyasi rant elde edilmesine MHP İl Teşkilatı olarak rahatsızız. Hukuk, AKP istediğinde çok iyi işliyor. Bunun en güzel örneğini akademisyenlerle ilgili meydana gelen gelişmelerde gördük.”


Haber:Y.SEVER