Milliyetçi Hareket Partisi Düzce 1. Milletvekili adayı Osman Çakmak’ın muhtarlar derneğinde Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şinasi Tuzcuoğlu'nun “belediyeden danışmanlık maaşı alıp partide seçim işlerinde çalıştığı” yönündeki iddiasına Ak Parti kanadından cevap gecikmedi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP Düzce milletvekili adayı Osman Çakmak’ın kendisine yönelik sorularını yazılı olarak yanıtladı. 

DANIŞMANLIK KADROLARI SİYASİ KADROLARDIR

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kanunlarına göre; 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olmayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı siyaset yapma özgürlüğüne sahiptir. Bahsi geçen arkadaşımız, Düzce Belediyesinde danışman kadrosundadır. Bilindiği üzere danışmanlık kadroları siyasi kadrolardır. Belediye başkanlarına danışmanlık görevini ifa ederler. Bu şahısların birebir her gün belediyede bulunma şartları yoktur. Partimiz buna rağmen bu tür konumda görev ifa eden arkadaşların yıllık izin veya ücretsiz izine çıkmaları istenmiştir. Basında bahsi geçen arkadaşımız, ücretsiz izinli olup, parti faaliyetlerine katılmaktadır.” ifadelerinde bulundu.

HAYSİYET CELLÂTLIĞINA SOYUNMAK UTANÇ VERİCİ TABLO 

Açıklamasını daha sert ifadelerle sürdüren Keskin, “Düzce adına proje üretmek, çözüm odaklı siyaset yapmak yerine ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla yapılan siyasetin Düzce’mize bir fayda vermeyeceği gibi haysiyet cellâtlığına soyunmak siyaset adına utanç verici tablodur.”dedi.

ÇAKMAK HAKKINDA ONLARCA ARGÜMAN VAR

Keskin ayrıca MHP adayı Osman Çakmak’ın siyasi ve iş kariyeri hakkında ortaya dökebilecekleri onlarca argüman olduğu iddiasında bulunarak  “bu utanç tablosunda yer almama hassasiyetimizden dolayı bu konulara girmeyeceğiz. Sayın Çakmak’ı siyasetin ahlaklı da yapılabileceğini tekrar hatırlatarak konuyu halkımızın takdirine bırakıyorum” ifadelerinde bulundu.