Ak Parti Düzce 5. Olağan Kongresi Akçakoca’da saat 11.00’de başladı. Geniş katılımın olduğu gözlemlenen kongrede, Ak Parti Genel Merkezi tarafından tek aday olarak Hikmet Keskin gösterilmişti. Partililer sabah saatlerinden itibaren salondaki yerini almaya başladı. Otel önünde davulcular bahşiş kapma yarışı yaşandı.


Üstleri aranarak içeri alınan partililer, Osmanlı kıyafetli bir karşılama töreni ile karşılaştı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Katılmazken, Ak Parti Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili M. Belma Satır hazır bulundu.


Milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, İl genel meclisi üyeleri başta olmak üzere partililerin katılım gösterdiği kongre Ak Parti İcraatları ve seçim zaferlerinin gösterildiği sunumlarla başladı. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin seçim müziği dombra salondaki coşkuyu arttırdı.

DAVA ADAMI OLMAYA GAYRET ETTİK
Öncelikle görevi devredecek olan Metin Kaşıkoğlu, konuşma yaptı. Kaşıkoğlu’nun veda konuşması niteliğindeki açıklamasında görev süresince yaptıklarını özetledi.

Kaşıkoğlu,’ Düzce’nin menfaatine olan her organizasyon içinde olmaya çalıştık. İl ve ilçe teşkilatları arasının sıcak tutulması için siyasi partiden ziyade dava adamı olmaya gayret ettik. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri geçirdik. Düzce teşkilatı olarak görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Düzce’nin sorunları için Ankara Düzce arası mekik dokuduk. Siyaseti kahve köşelerinden kurtararak her kesime ulaşmak için dev seçim çadırları kurduk. Düzce’de 10’da 10 yapma sözü vermiştik. Onu yerine getirmenin haklı gururunu yaşadık. Dava adamı bilince birlik ve beraberlik içinde görevi yeni arkadaşlarımıza devretmenin huzurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.


2015’DE ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ
Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde elde edilen başarıların 2015 genel seçimlerinde seçilen yeni yönetimle beraber devam edeceğini belirterek “ alnımızın akıyla çıkacağız.”dedi.


YARIN BUGÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK
Milletvekili Osman Çakır ise Ak parti ne yaptı? Eleştirilerine kürsüden cevap verdi.
Çakır, “50 üzerinde okul, hastaneler, yollar köprüler yaptık. Bunların ötesinde huzur güven verdik. Yarın bugünden de güzel olacak. Önceki yönetime teşekkür ediyor, yeni yönetime de başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

BAYRAĞI DAHA YÜKSEĞE ÇIKARACAK
Milletvekili Fevai Arslan da Keskin’in Kaşıkoğlu’ndan aldığı bayrağı daha yükseğe çıkaracağını belirtti.

 
KAŞIKOĞLU’NDAN SİYASET ANLAMINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Milletvekili İbrahim Korkmaz, ise son günlerde gündemden düşmediği “hasreti” tartışmasına bir kez daha Akçakoca’daki kongreden cevap verdi. Korkmaz, görevi devredecek Kaşıkoğlu ve yönetimine de teşekkür etti ve Keskin’in her zaman arkasında duracağını vurguladı.
Korkmaz, “ Görevi devreden Kaşıkoğlu çok teşekkür ediyorum. 2,5 yıl boyunca siyaset anlamında öğrendim.Arkadaşlık dostluk dava adamlığı ilkeli olmak anlamında. Yeni yönetimin sonuna kadar arkasındayım.”dedi.


Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili M. Belma Satır ise konuşmasında 2015 seçim hedeflerini anlattı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra'yı ziyareti sırasında kadınların annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri yoktur sözlerine yapılan eleştirilerine karşı savunma yaptı.


PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR!
Ak Parti Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Ak Parti teşkilatlarının pazara kadar değil, mezara kadar olduğunu belirtti. Ak parti öncesinde kirli bir siyasetin olduğunu ifade ederek muhalefeti eleştirirken, paralel yapıya ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Aktay’ın konuşmasının ardından Hikmet Keskin’in özgeçmişi okunduktan sonra Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek kürsüye çağrıldı.
Keskin’in İl Konuşmasında ise ilk hedef olarak 2015 seçimleri gösterdi ve Düzce’nin oy oranını yüzde 75’ler üzerine çıkaracaklarını söyledi.

HİKMET KESKİN
ÖZGÜR BERGUT
YUSUF YAZICI
İSA BİLÇİN
ESRA SİVRİKAYA GÜL
SEDAT ÖZDEMİR
İDRİS ÇALIŞKAN
SELAHATTİN AYDIN
MEHMET ÖZDEN
MURAT AYYILDIZ
NURETTİN ŞAHİN
EBUZER CEBECİ
MEHMET BÜLENT BİLGİN
HÜSEYİN KARALTI
HASAN GÜLER
OKAN ACAR
ELİF SEZER CEBAR
DURSUN AY
FATİH YÜKSEL
TUĞBA KARAKAYA
BİLAL MUTLU
MEHMET ABDULLAHOĞLU
CİHAT ÇELİK
GÖNÜL ASUK
NALAN KAHVECİ
FATİH GÜL
ŞİNASİ TUZCUOĞLU
MELİH GÖÇMEN
GÖNÜL YEŞİLYURT
UĞUR GÜNEŞ
NURİ ERCAN
İSA ŞENGÜLOĞLU
SİBEL TUNCER
HÜSNE YILDIRIM

AHMET SÜMER
RIDVAN ACAT
MUSTAFA İNCEOĞLU
YASEMİN TOPÇU 
BURHAN CANPOLAT
İBRAHİM ÇALIŞKAN
BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ
HİKMET KESKİN
MEHMET KELEŞ
ÇİĞDEM GÜNAL
FAZLI KOÇ
METİN KAŞIKOĞLU
DURMUŞ ARSLAN
MUSTAFA KESKİN