AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, dün akşam saatlerinde Kanada’nın Quebec kentinde Müslümanlar tarafından cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezine gerçekleşen alçakça terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayınladı.

İbadethanelere Yapılan Saldırılar Kabul Edilemez
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin saldırı için “ İbadetlerini yapmakta olan masum sivillerin hedef alınması kabul edilemez” dedi.
Keskin, açıklamasında, “ İbadetlerini gerçekleştirmekte olan masum sivilleri hedef alan söz konusu menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına da başsağlığı diliyorum. İnsanlıktan çıkmış mahlûkların, hoşgörüden uzak, farklı din ve ırktan kişilere tahammülsüzlüğü dünyanın hiçbir yerinde kabul edilebilecek bir durum değildir. Terörle mücadelenin yükseldiği günümüzde özellikle din üzerinden toplumu ayrıştırmak isteyenlerin korkak eylemleri amacına hiçbir zaman ulaşamayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Saldırı Müslümanların kalbine, insanlığın ise sırtına saplanan bir hançerdir
Tozan ise saldırının Müslümanların kalbine, insanlığın ise sırtına saplanan bir hançer olduğunu ifade etti.

Hiçbir terör saldırısının izahı olmadığı gibi Kutsal mekanlarda yapılan saldırılarında izahı olmadığını bildiren Tozan, “Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun masumların katledilmesi kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatı olarak, şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz eder, yaralılara acil şifalar dileriz. Amacı insanları korkutmak ve kaosa sürüklemek olan terörün son bulması için bütün dünya Ülkelerinin, farklı dinlere ve Irklara mensup insanların teröre karşı tek yürek olmasının önemsenmesi gerektiğinin evrensel bir mahiyette olduğunu bir kez daha hatırlatırız.” İfadelerine yer verdi.