AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, bugün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Keskin, milletvekili aday adaylığı olma şartlarından partiden ihraç edilenlere kadar pek çok konu hakkında bilgi verdi.

İşte gerekli belgeler…
Aday adayı olmak isteyen bütün kamu görevlilerinin yarın saat 17:00’a kadar istifalarını kurumlarına vermeleri gerektiğine dikkat çeken Keskin, başvuru şartlarını şöyle sıraladı:

“Milletvekilliği aday adaylığı olmak isteyenler AK Parti Genel Merkezimize ve Düzce İl Başkanlığımıza başvuru yapabilirler. Başvuru formlarını il başkanlığımızdan temin edilebilir. Sekretaryamızdan başvuru formunu alıp doldurmaları gerekiyor. Yine partimizin aday adaylarının taahhütname gerekiyor. Bu süreçte de erkek adaylarımızın 6 bin, kadın ve genç aday adaylarımızın 3 bin, engelli vatandaşlarımızın bin TL başvuru ücreti yatırması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın engel durumunun yüzde 40’ı geçmemesi gerekiyor. Bu dosyanın içerisinde koyulması gerekenleri sıralarsak: milletvekilli aday adaylığı için olduğunun belirtildiği sicil belgesi, diploma fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik durum belgesi, parayı yatırdıklarına dair dekont, istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopilerinin dosyada olması gerekiyor. Engelli adayların engelli kimlik kartı veya sağlık durumunun fotokopisini koymaları gerekiyor.”

“Onlarla konuşacağımız konular var”
Parti üyelerinin de milletvekili aday adayı olmak için istifalarını sunmadan önce mutlaka bilgi almasın gerektiği konusunda uyaran Keskin şöyle konuştu:

“Yarın 17:00’a kadar istifa etmeleri gerekiyor ancak il başkanlığımızdan görüşmeden istifa etmesinler. Çünkü onlarla farklı konuşacağımız konular olacak. 29 Nisan Pazar günü saat 17:00’a kadar başvurularımızın son saatidir. O saatten sonra AK Parti Genel Merkezimiz başvuru alınmayacaktır. Aday adaylık başvurularını aldıktan sonra 5 Mayıs tarihinden itibaren temayüllerimiz başlayacak. Bu temayülleri genel merkezimiz bize gösterecek. STK’lar ile ilgili temayüllerimiz olacak. 15 Mayıs 2018 tarihinde milletvekillerimizin aday adaylıklarının sonlandırılması yapılacak. O tarihten sonra 3 yeni aday adayımızın son hali yüksek seçim kuruluna verilmiş olması gerekecek. Biz yine bu süreçte sizinle irtibatta olacağız. Yeni sürecin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Karar toplantıdan sonra verilecek”
AK Parti Miletvekili Fevai Arslan’ın yeniden aday adayı olabilmesi için 3 dönem şartına ilişkin konuşan Keskin, “MKYK toplandı görevi MYK’ya devretti. Bu karar pazartesi günü orada verilecek. Erdoğan MYK üyelerimizin orada aldığı karar doğrultusunda buna cevap verebiliriz.” dedi.

“İhraç edilen aday adayı olamaz”
Partiden ihraç edilenlerin aday adayı olamayacağını aktaran Keskin şöyle konuştu:

“Aday olamayacaklar kısmında milletvekili aday adaylığına başvuramayacak kişilerle alakalı da bilgi verelim. Nitelikleri taşımayanlar AK Parti tüzüğüne göre partimizden ihraç edilenler AK parti Genel Merkezimiz tarafından tüzükte öngörülen sebeplerle partideki görevinden el çektirilmesine karar verilen üyeler partimizden milletvekili aday adayı olamazlar. İkincisi, hakkında AK Parti İl, ilçe, belde teşkilatlarımız tarafından disiplin soruşturması yürütülenler de aday adayı olamazlar.”

Haber: Ö.YILMAZ