Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal tarafından hazırlanan "Kitabın Ortasından" programının konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu.

31 Mart'a sayılı günler kala, yayınımıza çıkarak Düzce siyasetini değerlendiren Keskin, seçim gündemine ilişkin birçok konuya açıklık getirdi.

"Düzce'ye gelmesi beklentileri karşılamıştır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Düzce ziyaretini ve bu ziyaretin sandığa yansımasını yorumlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Keskin, mitinge katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Mitingler, özellikle seçim dönemlerinde son derece önemlidir. Hamd olsun, biz de AK Parti olarak, tüm Dünya'da 'keşke bizim de Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olsa da bizi yönetse' diye dualar edilirken, bugün böyle bir partide, böyle bir lidern altında siyaset yapan herkesin beklentisi olan bir miting gerçekleştirdik. Bu miting Düzce İçin önemli. Sayın Cumurbaşkanı'mızın da dediği gibi, son seçimlerde Cumhurbaşkanı'mıza yüzde 74 civarında destek vermiş bir ilden bahsediyoruz. Dolayısı ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın Düzce'ye gelmesi beklentileri karşılamıştır."



“Cumhurbaşkanı’mız Düzce’ye gerçekten çok önem veriyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Düzce ile yakınen ilgilendiğini dile getiren Keskin şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ezbere konuşan veya sırf gelmek için gelen bir lider değildir. Düzce’yi yakından takip ediyor. Hatta Düzce’deki seçim sonuçlarını bizzat takip edeceğini söylemesi, konuşmasında bütün ilçelere yer vermesi v yapılacak yatırımlardan bahsetmesi, kendisinin Düzce'ye ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanı’mız Düzce’ye gerçekten önem veriyor. Burada yapılan yatırımlar ve Düzce’nin dile getirdiği konuları biliyor ve takip ediyor.”

“Ülkenin bekasına sıkıntı gelirse siyasetin ne önemi var”
AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü'nün, 'çivi çakmayanlar' söylemini MHP saflarının üzerine alınmasına ilişkin soruyu cevaplayan İl Başkanı Keskin, Cumhur İttifakı'nın temellerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Özellikle 15 Temmuz sonrasında iki lider ‘Türkiye bekası söz konusuysa gerisi teferruattır’ demişler. Biz bunu önemsiyoruz. Bu bir egemenlik konusu ve ülkenin bekasına sıkıntı gelirse siyasetin ne önemi var ki. Bin yıldır biz bu topraklardayız. Atalarımızın kanı var bu topraklarda. Biz bunun bilincindeyiz ve bu ittifakı önemsiyoruz. Tabii ki bazı illerde AK Parti aday göstermiyor. Bazı illerde MHP aday göstermiyor. Bazı illerde de bu şekilde ittifak yok, yarışıyoruz. Göreve gediğim ilk günde ‘herhangi bir arkadaşımıza saldırıda bulunduğumuzu göremezsiniz’ demiştim. Gittiğimiz her yerde bundan bahsediyoruz. Düzce’de ittifak yok. İttifak olamayan illerde AK Parti kendi adaylarıyla seçime gidiyor.”



"Bunların gizli ortakları vardır"
Millet İttifakı hakkında da değerlendirmede bulunan Keskin, bu ittifakın başka ortakları olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti:

"Tabii buna Millet İttifakı demek bile içimizden gelmiyor. Milletin aleyhine, şerrine iş yapan insanların, yurtdışı bağlantılı olarak bir araya gelip de bu milletin karşısında bulunan blokta yer alan insanları, insanlarımıza anlatırken, hem adaylarımız, hem milletvekillerimiz, hem  ben de bu partinin temsilcisi olarak, bu partinin en yetkili insanı olarak ben şunu söylüyorum. Biz kurumsal bir şey ortaya koyuyoruz. CHP ve İYİ Parti bir ittifak yapmıştır. Ama bunların gizli ortakları vardır ve artık alenen ortada, saklayamıyorlar. Hem HDP hem Saadet Partisi tarafından bunlar açıklanıyor. Bu milletin gözünün içine baka baka, 'Biz bunlarla ortak değiliz, ortak listeler yapmıyoruz' demek, bu insanların aklı ile dalga geçmektir. Türkiye'nin, bu milletin karşısında mısın, yanında mısın arkasında mısın? Bu apaçık ortada."

"'Ben bunlardan bağımsızım' diyemezsiniz"
Bir siyasi partiye üye olmak veya o partiden aday olmanın ne anlama geldiğine ilişkin konuşan İl Başkanı Mustafa Keskin şu ifadeleri kullandı:

"Ben 2001 yılından beri teşkilatçıyım ve bir partiye üye olmanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Siz bir partiden aday olduysanız, o partinin bütün görüşlerini kabul etmiş sayılırsınız. O partinin genel başkanının, liderinin konuştuklarına, sahip çıktıklarına siz de sahip çıkmış durumdasınız. 'Ben bunlardan bağımsızım' diyemezsiniz. Yoksa çıkıp bağımsız aday olmanız gerekir. Aday olduğunuz partinin bir ittifakı varsa, 'Yok ben o görüşten değilim' diyemezsiniz. İnsanlar sizleri de liderlerinizi de seyrediyor. İnsanları kandıramazsınız.  Allah korusun böyle yapıda birisi Düzce Belediyesi'ni kazanırsa, yarın genel başkanının emriyle, 'şu partinin şu açılışını Düzce'de yapacaksın' denirse gitmeyecek misin? O partinin belediye başkanı olarak uğraşmayacak mısın? İnsanlar bunu hayretle izliyor. Sonra çıkıp 'bize terörist dedi.' Bu altı boş bir söz. Biz kurumsal olarak eleştiriyoruz. ve eleştirmeye devam edeceğiz, bundan da çekinmeyiz."



"Nefislerini akıllarının önüne geçirenler bu partiden ayrılmak zorunda kaldı"
Eski belediye başkanlarının karşı görüşlerde yer alması ve diğer partilere oy istemesini yorumlaması istenen Keskin, geçmişten de örnek vererek şunları söyledi.

"Pek de ciddiye almıyorum. 2001 yılından beri bütün belediye başkanları, milletvekilleriyle ve genel merkezdeki bu partinin yüksek yetkilileriyle de çalıştım. Bu partinin ilk teşkilatlanmasını yaptığımızda, genel başkan yardımcılığı verdiğimiz bir insan bu partiyi yalnız bıraktı. Bir bakanı Cumhurbaşkanı’mızı yalnız bıraktı. Dolayısı ile aramızdan ayrılanlar, nefsinin esiri olanlar, nefislerini akıllarının önüne geçirenler bu partiden ayrılmak zorunda kaldı. Biz hiçbir mensubumuzu yanımızdan uzaklaştıramayız. Bize hakaret de edebilirler ama bu davaya zarar veren her kim olursa olsun, davayla yolları ayrılır."

“Bizi zor duruma düşürmek için her şeyi yaptılar”
Seçim öncesi AK Parti’nin eleştirildiği hususlara ilişkin de açıklama yapan Başkan Keskin şunları kaydetti:

“Bu seçimlerde ’Ekonomimiz çok iyi, rahat geçiniyoruz’ demek mümkün değil. Özellikle 2018 yılındaki finansal saldırılarda bizi zor duruma düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. AK Parti gibi bir parti var. Tüm tedbirleri aldık. Evet zorlanıyoruz. Bunları da aşmanın tek yolu var. Birlik ve beraberlik içerisinde, bu vatana ve millete sahip çıkarak, bu lidere bu partiye sahip çıkarak en kısa zamanda yeniden bir toparlanma sürecine giren Türkiye'nin, meyvelerini de önümüzdeki aylarda alacağımızı inanıyoruz.”



“Bu kırgınlık değildir”
AK Parti’den ayrılan ve kırgınlıklar, küskünlükler yaşayanları da değerlendiren Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Haksızlığa uğramış veya istekleriniz yerine gelmemiş olabilir, bunlara katılıyorum. Ama siz nefsanî düşünüyor ve isteklerinizin yerine gelmesini kendiniz için istiyorsanız bu kırgınlık değildir. Ben olayım da ne olursa olsun diyorsanız, bu kırgınlık değil başka bir şeydir.

"Siyaset 31 Mart’ta bitmeyecek"
Göreve geldiği günden bu yana, eski yöneticiler ve halkla bir araya geldiği hatırlatan Başkan Mustafa Keskin seçimden sonra çalışmalara hızla devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Siyaset 31 Mart’ta bitmeyecek. 1 Nisan’da yeniden başlayacak ve seçim olmayacak olan bu 4,5 senede daha fazla yatırımlar yapacağız. İnsanların gönlüne gireceğiz. Türkiye’de daha önce bu kadar uzun süre bir iktidar olmadı. Bu süreçte ayrılıklar olması gayet normaldir. Hem Faruk Özlü, hem ben bir ekibin parçalarıyız. Temiz bir siyaset ve bu millete hizmet etmekten başka derdi olmayan insanlarız.”

“Biz insanların gönlüne girebilecek kapasitede insanlarız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a inananların, kendilerine de inanması gerektiğini belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mıza inanıyor ve güveniyorlarsa onun gönderdiği il başkanı ve belediye başkan adayına da güvensinler. Bu, çalışmaların sonucunda çıkan bir aday profilidir. AK Parti il başkanı ve belediye başkanı adayı belli bir çalışma sonrasında meydana gelmiştir. Yeni dönemde biz insanların gönlüne girebilecek kapasitede insanlarız. Biz elimizi yumruk yapmıyor uzatıyoruz. İnsanların elinden tutmaya hazırız. Bizim kabul etmediğimiz tek şey vardır. İnsanlara tepeden bakan, hor gören davranışı kabullenemeyiz.”



Programın sonunda ise AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, yöneltilen isimlerin kendisinde ne ifade ettiğini açıkladı:

Recep Tayyip Erdoğan - Bir dünya lideri, bugün çok daha iyi anladım, çok da babacan.

Kemal Kılıçdaroğlu - Be artık bunca seçimden sonra komedi filmi izler gibi oluyorm.

Devlet Bahçeli - Bir devlet adamı

Meral Akşener - ne olduğunu anlayamadığım bir lider.

Dr. Faruk Özlü - Temiz siyaset, dürüstlük.

Erdoğan Bıyık - MHP'nin belediye başkan adayı.

Ömer Küçük - Yıllarca uğraşmış, seçilememiş bir belediye başkan adayı.

Mehmet Keleş - Nefisleri akıllarının önüne geçmiş insanlar.

Hikmet Keskin - Benim koltuk aklıma geliyor. Bir gün benim de başkasına devredeceğimi hatırlıyorum En büyük örnek Hikmet Kardeşim'dir.

Ragıp Gökesaoğlu - Yıllardır Düzce'nin merkezinde esnaflık yapan bir ağabeyimiz.

Tuncay Şahin - Çizgisini hiç değiştirmeyen, yıllardır tanıdığım bir insan.

Cihat Çelik - İlk önce babası aklıma geliyor. Nihat Ağabey'imiz AK Parti'ye geçen ilk belediye başkanıdır. Bu bakımdan bizim için önemlidir. Cihat Kardeş'imizle aile
olarak çalışıyoruz. İyi bir kardeşimiz.

Özgür Baykut - Tanımıyorum. Siyaset yapmadım. AK Parti İl Başkanlığında siyaset yapmış bir arkadaş.

Ali Dilber - Renkli bir kişilik.

Necmi Hoşver - Düzce'ye hizmet etmiş ve hâlâ akıllarda olan bir insan.

Fahri Çakır - Siyaseti öğrendiğim, gözümü açtığım il başkanım, milletvekilim.

Bekir Akbulut - Aslında ben Bekir Akbulut'u iyi bir insan olarak biliyorum ama son zamanlarda yaptıkları veya yapmak istediği neyse, pek akıl kârı gelmiyor.

Ahmet Mutlu - O da yıllarca tanıdığım esnaf bir ağabeyimiz.

Ümit Yılmaz - Milletvekili adayıyken karşılaştık. Samimi. Milletvekili olduktan sonra da farklı ortamlarda karşılaşıyoruz. Birbirimizi gayet saygılı ve seviyeliyiz. Milletvekili olduktan sonra sesi daha bir kendine güvenir çıkmaya başladı gibi geliyor.

İlhami Caboğlu - O da il başkanı bir arkadaşım. Kabalak aklıma geliyor.

 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ