AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde devam eden yürüyüşün 13. gecesinde Cumhuriyet Mahallesi bağlantı yolu üzerinde bulunan kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

“Teşkilat mensuplarımızı uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz”
Yürüyüşü tasvip etmediklerini ancak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz ile birlikte yürüyüşçülerin huzurlu bir şekilde Düzce’den geçmesi için Düzceliler’e bir takım açıklamalar yaptıklarını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin şöyle konuştu:

“Ancak ülke ve bölgemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu yürüyüşün doğru olmadığını ve adaletin sokakta aranmayacağı konusunda açıklamalar yapılmıştır. Parti politikalarımızca elimizden geleni yaptık. Bizim örfümüzde misafirimize gerekli ilgiyi göstermek vardır. Misafirimiz Düzce’den çıkıncaya kadar bütün teşkilat mensuplarımızı uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz.”

“Hadise her şeye rağmen bireysel bir hareket”
Ulusal medyada geniş yer tutan ve Düzce’nin adını bir kez daha kötü bir şekilde duyuran olayla ilgili de açıklama yapan Keskin şu ifadelerde bulundu:

“Dün akşam üzücü bir olay yaşandı. Emniyet güçlerimiz olayı gerçekleştiren şahısları yakalayıp gereken cezayı verdi. Genel başkan ve yöneticilere seslenmek istiyorum. Bu yürüyüşün yapılmaması için yapılan açıklamalara rağmen devam etmemeleri gerektiğini söylüyoruz. Buna rağmen siyasi sorumluluk içerisinde halkı tahrik edecek halkı başka yere taşıyacak eylemlerden kaçınmalarını söylüyoruz. Ana muhalefet partisi iktidara sahip olmak istiyor demektir. Dün akşam meydana gelen hadise her şeye rağmen bireysel bir hareket olmuştur. Bu hareketi tasvip etmiyor ve doğru olmadığını düşünüyoruz.”

“Düzce’nin adını kötüye çıkaracak haberlerden kaçınmasını diliyoruz”
Düzceli siyasilerle aralarında güzel bir sinerji yakalandığını kaydeden Keskin, yaşanan provokatif olayların yerel medyada çıkmasının, Düzce’nin adını kötüye çıkaracağını belirtti.

Keskin, “Biz siyasi partilerle bir hukuk geliştirdik güzel işler yapıyoruz. Bayram münasebetiyle birbirimizi aradık. Bu ortamın devam etmesini arzu ediyoruz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor herkesin bu bölgeyle ilgili bir planı var. Ülkemizin daha güçlü olması adına huzurlu olmamız gerekiyor. Dış mihraplar bunun olmasını istemiyor. Biz öyle bir milletiz ki bunu her zaman göstermişizdir. Bu ülkenin ciddi kazanım ve deneyimleri var. Bizim daha dikkatli olmamız gerekiyor. Ben Düzce halkına gerekli ilgi ve alakayı gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Değerli basın mensuplarına da Düzce’nin adını kötüye çıkaracak haberlerden kaçınmasını diliyoruz. Düzce’mizle alakalı iyi şeylerin ulusala aksettirilmesi bizi mutlu eder. Bu tip olayların bir daha yaşanmaması adına AK Parti teşkilatları olarak elimizden geleni yapacağız. CHP’li kardeşlerimiz de sağ salim bir şekilde yürüyüşlerini bitirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ