AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce milletvekili adaylarını kamuoyu ile paylaştığı toplantıda “Yeni Türkiye yolunda sıkıntılı günlerden geçiyoruz. AK Partiye karşı Cumhuriyet tarihinde misli görülmemiş bir kahpeler ittifakı ile karşı karşıyayız. Hamurları hainlik kokan mukaddesat hırsızları, önümüzdeki günlerde yaptıkları ittifak ile her türden kirli oyunu sahneye koymaktan geri kalmayacaklardır." İfadesini kullanmıştı.

Keskin’in  kullandığı İttifak kelimesiyle, 7 Haziran seçimlerinde birleşme kararı alan Saadet ve Büyük Birlik Partisini hedef aldığı yönünde kamuoyunda yanlış anlamalara yol açtı.Bunun üzerine AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 7 Haziran milletvekili adaylarının açıkladığı basın toplantısı üzerinden yapılan spekülasyonlar dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin yaptığı açıklamada; “7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili adaylarımızın açıklandığı basın toplantımızda kullandığımız bazı ifadeler bazı partiler ve mensupları tarafından yanlış anlaşılmıştır. Bizler o günkü açıklamamızda paralel yapının ve bazı yasa dışı örgütlerin ittifakı ile kirli tezgâhların ortaya konduğunu ifade ettik. Savcımızın şehit edildiği günlere denk gelen açıklamamız ile kesinlikle herhangi bir parti kastedilmemiştir.  İleri demokrasiyi savunan AK Partimiz her zaman demokratik bir anlayış ile yarışın içinde olacaktır. Hiçbir partiyi hedef alan açıklamalarımız olmamıştır ve olmayacaktır.”

Haber;S.KAŞKIR