Öncü TV’de salı akşamları izleyicisiyle buluşan Kripto programında Düzce Belediyesi yönetimi tarafından uygulanan performans değerlendirmesi de masaya yatırıldı. AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, yapılan değerlendirme sonucunda bazı personelin görevine son verilmesinin ardından İYİ Parti Teşkilatı ve meclis üyelerinin kameraların karşısına geçmesini sert dille eleştirdi.

“İYİ Parti niye bunları konuşmuyor?”
Düzce İl Özel İdaresi’nde Valilik tarafından çalışanların verimine yönelik bir tasarrufa gidildiğini belirten Keskin, şu ifadeleri kullandı:
“İYİ Parti niye bunları konuşmuyor? Özel idaredekileri de tanımıyorum. Valilik orada bir çalışma yaptı. İşini geciktiren ya da performansın alınamayan 8 kişiyi işten çıkarttılar. Bakın il başkanlarını topluyoruz. Ben Yunus kardeşimle her ay bir araya geliyorum. Bu konuda zerre kimse bana bir şey sormuyor. İYİ Partili arkadaşlar; il başkanı olsun, meclis üyeleri olsun Faruk Özlü’nün kapısını çalıp çeşitli projeleri anlatabiliyor. Peki bunları neden sormuyorlar? Neden Faruk Özlü’ye gidip de her şeyi soran bu siyasi grup, bunları neden sormuyor da 9 kişiyi 29 yapıyorlar, 29 kişiyi 300 yapıyor? İnsanların algısıyla oynanıyor.”

“Bu arkadaşlar belediye başkanının yanına kapıyı vurup girebiliyor”
AK Parti İl Başkanı Keskin sözlerine şöyle devam etti:
“Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP’nin başkanları AK Partili meclis üyesine resmen küfretti. Bunlar konuşulmuyor. Yani gelip sormak yok, bakın ben her ay söylüyorum zaten siyasi partilere “Bir sıkıntı varsa, bir şey varsa ilk önce bize gelin, sorun. Biz de bunu size anlatalım.” Bu arkadaşlar belediye başkanının yanına kapıyı vurup girebiliyor. Muhalefet çok kolay, çıkarsınız medyanın karşına belediyeden de bilgiler alırsınız çünkü belediye ile alakalı arkadaşlarınız da vardır yanınızda yok “o bunu demiş, şunu yapmış” gibi… En güzeli şu değil midir; beraber meclisi yöneten bir parti var meclisin içerisindesiniz ve grup başkanınız var. Her fırsatta söylüyorum grup başkanları bir araya gelsin, verilecek önergeleri beraber tartışsınlar, beraber versinler.”

“Bu kadar kişinin çalıştığı yerde bir disiplinin olması lazım”
“Birlik olsun diye uğraşıyoruz burada siyaset yapmıyoruz.” diyen Keskin, şunları kaydetti: “Ama her fırsatta karşımızda siyaset yapıyorlar. Bu kadar büyük bir yerde, bu kadar kişinin çalıştığı yerde bir disiplinin olması lazım. Buna da hak vermek lazım. Eğer işçiden randıman alamıyorsanız çalışanın sözleşmesini bitirmesi de doğal hakkı. Siyaset yapmak çok kolay. Çıkarsınız olmamış şeyleri oldu gibi gösterirsiniz altına da bir sürü yorumlar yazarsınız. Bir kere gelip sordunuz mu, neden sormuyorsunuz?”