AK Parti Düzce İl BaşkanıHikmet Keskin, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi öncesinde basın açıklaması yaptı. Keskin, açıklamasına AK Parti’nin 14 yıldır büyüme ve değişimin mücadelesini verdiğini belirterek başladı.  
13 yılda dev atılımlarla ülkeye büyük kazanımlar eklendiğini kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin,  “Hedefimiz Anayasamızın hükümleri çerçevesinde gittiğimiz 1 Kasım seçimlerine ülkemize yeniden tek başına iktidar olma imkânı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

1 KASIM ÖNEMLİ

Keskin, “ Yeniden tek başına iktidar, milletimizin gelecek ümidini yeşertecek, hedeflerimize güçlü adımlarla ulaşmamızı sağlayacaktır. Coğrafyamızın ve topraklarımızın makûs talihini değiştirme kararlılığı olan ve bunu ispatlamış tek hareket AK Parti ve onun kadroları için 1 Kasım; anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli bir tarihtir. 1 Kasım'a giden her dakika, her olay bizim ve milletimiz için anlamlıdır. Bu nedenle 1 Eylül 2014'de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoglu'nun ve parti yetkililerimizin katıldıkları kongreler bütünleşmemizin, tazelenmemizin ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlatmamızın teminatı olmuştur” dedi.

"Bu kongremiz tek başına iktidarın anahtarıdır."

5. Olağan Büyük Kongresinin Türk tarihinin en talihsiz gününün kara lekesini olan 12 Eylül’ün izlerini silerek taçlandıracaklarını kaydeden İl Başkanı Hikmet Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Daha önceki kongrelerimiz AK Partimize, tabanımıza ve teşkilatımıza büyük sorumluluklar yüklemiş ve buradan alınan güçle de Türkiye büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu kongremiz Türkiye'nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, milletimizin Yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071'e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır.Birliğimizle, hedeflerimizle Yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 5. Olağan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımızı sunuyoruz”