AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin katıldığı Manşet Programı’nda Gazeteci Erol Tayhan’ın sorularını yanıtladı. Bir izleyicinin köylere doğalgaz talebinin ardından Keskin müjdeyi verdi. Köylere doğalgaz götürülmesi konusunda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Düzce Milletvekillerinin çalışma yaptıklarını belirten Keskin, köylerin kanalizasyon sorununun da çözüleceğini söyledi.

Düzce’nin hava kirliliği sıfıra inecek…
Keskin Düzce’de hava kirliliğinin sıfıra indirileceğini söyleyerek, bakanlıkta bir ekibin Düzce’nin hava kirliliği konusunda ciddi bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Kaçak kömürün önüne geçileceğini ve denetimlerin arttırılacağını söyleyen Keskin, ‘köylere doğalgaz getirilebilecek mi?’ sorusuna da böyle bir çalışmanın olduğunu ancak henüz netleşmediğini söyledi.

EPDK ve DERGAZ’ın köylere doğalgaz götürme konusunda çalışma yaptığını ve henüz bitmediğini söyleyen Keskin, “çalışmanın tamamlanmasının ardından inşallah köylerimize doğalgaz götürmek istiyoruz” dedi.  

Köylerin kanalizasyon sorunu çözülüyor…
Köylerin lağım sularının ve çöplerinin nereye gittiği konusunda gelen soru üzerine açıklama yapan Keskin, konuyla ilgili İSKİ ile görüşmeler yapıldığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bakanımız ve Milletvekillerimizle İSKİ müdürünün de olduğu bir toplantı da bu konular ele alındı. Arıtma tesislerinin ihalelerinin bir kısmı bitti bir kısmı da bitmek üzere. Üç ilçenin köyleriyle birlikte arıtma tesisi ihalesi bitiyor. Kanalizasyonlar bu arıtmalara bağlanacak ve biyolojik arıtmayla hepsi temizlenecek. Kaynaşlı, Gölyaka ve Yığılca ilçelerinin arıtma tesisi ihaleleri bitti. Diğer ilçelerin arıtma tesisleri de proje aşamasında. Sayın Bakanımız bir dediğimizi iki etmiyor. İki yıl üç yıl sonra düzce daha da yaşanılabilir bir il olacak. Merkez, İlçe ve Köy ayrımı yapmıyoruz. Düzce’nin tamamı için konuşuyoruz.”