AK Parti’ye çeşitli kademelerde görev alarak yıllarca hizmet veren emektar isimlerden olan Mustafa Keskin’in adı şu günlerde il başkanlığı için geçiyor. İki dönem yaptığı Merkez İlçe Başkanlığı görevi sırasında partiye mevcut il binası başta olmak üzere birçok kazanım sağlanmasında aktif rol üstlenen Keskin, tabandan ve çevresinden gelen ‘İl başkanı ol’ taleplerine kulak tıkamadı. Önemli bir seçime daha adım adım yaklaşılırken, partisinin sandıktan zaferle çıkması için çalışmaya dün olduğu gibi bugün de hazır olduğunun altını çizen Keskin, Öncü TV’de yayınlanan ‘Günün Konuğu’ programında Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını cevapladı.



Keskin kimdir?
İlk olarak kendini tanıtan eski Merkez İlçe Başkanı ve AK Parti Düzce İl Başkanı Adayı Mustafa Keskin, özetle şunları kaydetti: “Ben 1972 yılında Düzce’de doğdum. Bütün tahsil hayatımı Düzce’de geçirdim. Düzce’nin merkezinde, Düzceli bir ailenin evladıyım. Evliyim, 3 çocuk sahibiyim. Sanayi çarşısında, otomotiv yedek parça ticareti ile ilgili esnaflık yapmaktayım.”

'Hizmetkar olmak için elimizden geleni yapacağız'
Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı kurucusu olarak başladığını belirten Keskin, şöyle devam etti: “Daha önce hiçbir siyasi faaliyette bulunmadım. AK Parti ile başladık. Sonrasında 2006 yılında Merkez İlçe Başkanı olarak devam ettik. 2012 yılında da görevi başka bir arkadaşa devrettik. Sonrasında milletvekili adaylıklarım, belediye başkanlığı adaylığım oldu. En son İl Genel Meclisi adaylığım oldu. Dolayısı ile AK Parti’nin katıldığı bütün seçimlere ve referandum çalışmalarına aktif olarak katıldım. Aday olsam da olmasam da AK Parti’nin bir kurucusu olarak, bir gönüllüsü olarak, üzerime düşen ne varsa yapmaya çalıştım. Parti kuruluşunda bütün köylerde, bütün mahallelerde teşkilat çalışmalarını yaptık. 2001 yılında ‘simgesi ampul, lideri Recep Tayyip Erdoğan’ diye anlattığımız AK Parti’de, 17 yıldır Düzceliler’e hizmet etmeye, doğruları anlatmaya çalıştık. Siyasette hiç kimseyle bir dargınlığım kırgınlığım olmadı. Birçok arkadaşımla çalıştım. Bütün milletvekilleriyle, bütün belediye başkanları ile bütün il başkanlarıyla ilçelerdeki arkadaşlarla her fırsatta her platformda beraber olduk. Dolaysıyla Düzce teşkilatlarını yakından tanıyan birisiyim. Düzceliler’i bütün mahallerdeki köylerdeki delege arkadaşlarımızı üyelerimizi yakından tanıyorum. Dolaysıyla Ak partinin girdiği bu son süreçte ismim geçiyor tabi ki genel merkezimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu görevi kime verirse layıkıyla bu millete hizmetkar olabilmek için elimizden ne geliyorsa arkadaşlarımızla beraber yapacağız."



'Amacım AK Parti’yi daha ileri seviyeye taşımak'
Ünsal'ın 'Siz il başkanı olursanız. Düzce’ye ve AK Parti’ye ne katacaksınız vizyonunuz, misyonunuz nedir?' sorusuna yanıt veren Keskin, 2001 ruhunu yakalamak için her şeyi yapacaklarını söyledi. Keskin şunları dile getirdi: 'Ben Mustafa Keskin olarak tüm arkadaşlarımıza bu işte emeği geçmiş hizmeti geçmiş bütün arkadaşlarımızı bir çatı altında buluşturup tekrar bu işe el atmalarını tüm Düzce ile beraber halkımız ile beraber AK Parti’yi daha ileri seviyeye taşımayı gönülden istiyorum amacım budur.'

'Bu iş bir bayrak yarışıdır'
İl başkanlığında yaşanan istifa sürecini değerlendiren Keskin, 'İstifa süreci son milletvekili seçimlerinde kamuoyunun bildiği gibi bir milletvekilimiz gitti Düzce AK Parti’nin en çok oy aldığı yerden birisiydi. Bizim parti içindeki görevde kalma görevde gelme tüm süreçler teşkilatımız tarafından genel merkezimiz tarafından yakından takip edilmekte. İl başkanı olarak yada ilçe başkanı olarak tüm arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor. Fakat ne olursanız olun bir eskime süreci bir yenilenme süreci ihtiyacı hissedilebiliyor. Dolayısıyla görevler kimi zaman bu şekilde verilebiliyor. Kimi zaman görevden bu şekilde alınabiliyorsunuz. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır.” dedi.



“Altıncı sırada olmama rağmen…”
Ünsal'ın 2014 yerel seçimlerinde partisi tarafından 6. sıradan aday gösterilmesini hatırlatarak, “Seçileceğinize inandınız mı? O dönem nasıl bir çalışma yaptınız?” sorusuna Keskin’in cevabı şöyle oldu: “2014 yılında il genel meclisine adaylığımı koymuştum. O zaman ki teşkilatımız beni altıncı sıraya koydu. Ben bundan hiçbir zaman yüksünmedim. Çünkü ben aday olsam da olmasam da ben bu köyleri zaten dolaşıyordum. Altıncı sırada olmama rağmen bütün köylerde il genel meclisinin ne yapmak istediğini oradaki parti politikalarının nasıl bir hizmetle gideceğini 97 köyün çoğunu dolaştım. Ve bunları anlattım o zaman ki konektörde de beş çıkar altı çıkmaz diyordum kendi kendime. Burada benim girip girmemem hiç önemli değil partinin kazanması önemliydi bir temsil makamı bir duruş önemliydi. Ben bu duruşu Allah’a çok şükür sergilediğime inanıyorum. Bütün her gittiğim yerde de yoğun bir teveccühle altıncı sırada olmama rağmen halk beni bağrına bastı. Ben bunun da seçimlerde aldığımız oyla da büyük etkisi olduğuna inanıyorum.'

'Faruk Özlü, Düzce için bir şanstır'
2019 Yerel Seçimleri öncesi açıklanan başkan adaylarına başarılar dileyen Keskin, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü için 'Sayın bakanımız Düzce için bir şanstır.' dedi. Cumhurbaşkanının isteği üzerine Özlü'nün Düzce'ye gelerek başkan adayı olduğunu ifade eden Keskin, şöyle konuştu: 'Tüm Türkiye’nin problemleri ile uğraşırken sayın Cumhurbaşkanımızın Düzce’ye gideceksin mesajıyla burada belediye başkanlığına aday olması gerçekten bizim önümüzü açan bir davranış. Ben adayımız gelir gelmez saha da neler yaptığını ne çalışmalar da bulunduğu yakından takip ediyorum ve değerlendiriyorum. Halkımız da gittiğimiz yerlerde bölgelerde teşkilatta görev yapan arkadaşları ziyaret ettiğimde onlardan aldığım intibah çok olumlu. Her seçimin hızlı bir süreci vardır bu da yaklaşık 40- 45 gün civarındadır. İnsanlarımız değerlendiriyor herkes şuanda partilerin kimleri aday çıkaracak, nasıl bir çalışma yapacaklar vaatleri nelerdir bu nokta da bir beklenti içindeler. Bizde AK Parti olarak Düzce' de neyi yapıp neyi yapamadığımızı Düzce ilinin karşısına çıktığımız zaman da beş sene içinde neyi vaat ediyorsak onların sonucunu göreceğiz.'



'Düzce'ye kim bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun'
Bir seçim taahhütnamesi imzalayacaklarını ve mahalle bazında çalışma yürüteceklerini dile getiren Keskin, 'Her mahallede 56 mahallede de o mahallenin öncelikle sorunlarını tespit edip kısa orta ve uzun vadede o mahallede neler yapacağımızı halkımız bilecek. Düzce küçük bir il fakat sorunları büyük bir il. Zamanından beri istenip de yapılamayan başarıya ulaşamayan ya da yaptığımız hizmetler çok uzun süreçler alan bir iliz. Burada kendi hatalarımızla var. Kendi sorunlarımızda var belki ama biz bunu önümüzdeki dönemde sayın bakanımızın belediye başkanı olmasıyla Ankara'da her türlü hizmeti alıp yani AK Parti gibi güçlü bir iktidarda zengin bir babanın fakir evladı olmak artık istemiyoruz. Biz tüm yarım kalmış işleri bitireceğiz. Düzce'de yıllarca konuşulan, yıllarca dertlendiğimiz çalışmaların hepsini yapıp Düzce'nin çehresini değiştirmeye gerçekten inanıyoruz. Dolayısıyla seçime girerken halkımız en azından şunu bilecek; 5 sene içinde tüm söylediklerimiz yapılacak.’ dedi.

'Bahane uydurmak gibi bir lüksümüz yok'
Keskin, şöyle devam etti: “Bizim artık bahane uydurmak için hiç bir lüksümüz yok. Teşkilatı ile adayıyla, her şeyiyle AK Parti’nin tüm gücünü Düzce hissedecek. Şimdiye kadar tabii ki bir sürü yani belediye başkanımıza çalışma fırsatı da buldum. İsmail Bayram dönemi Mehmet Keleş'in ilk dönemi Mehmet Keleş'in son dönemi yani bütün belediye başkanlarını yapmak isteyip yapamadığı şeyler vardır, imkanları yetmez olanakları yetmez. Hepsinden de Allah razı olsun hepsi Düzce’ye kim bir çivi çakmış sen hepsinden de Allah razı olsun. Şehrimizin daha iyi yaşanabilir bir şehir olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ana fikrimiz budur.' dedi.



'Teşkilatçılık kravat takıp, lüks arabalara binmek değildir'
'Mustafa Keskin nasıl bir il başkanı olacak?' sorusuna cevap veren Keskin, şöyle konuştu: 'Şöyle olacak Ankara'dan atamamız gerçekleştiği halinde biz Düzce'ye kapsayacak herkesin kendine bu listelerde görebileceği o fotoğrafta görebileceği herkesi kuşatacak bir liste hazırlamamız gerekiyor. Bu da partimize yıllarca hizmet eden arkadaşlar da olacak. Yeni katacağımız arkadaşlar da olacak ama tek bir şey var. Bu milletin derdiyle dertlenecek, bu millete hizmetkar olabilecek. İnsanlar bu partiye neden oy veriyor? Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bakıp da oy verdiği zaman bizim partimize de Düzce'ye geldiği zaman hah benim oy verdiğim partiye yakışan bir teşkilat budur diyebilecek bir teşkilat kurmanın hayali içerisindeyim şu anda. Biz bu listelerde tabii ki genel merkezin kriterleri var bir kadın sayısı bir gençlerin oluşturduğu bir 30 kişilik yönetimde. Tabii ki Düzce gibi kozmopolit bir yerde herkesin kendini görebileceği bir dağılım sunacağız. İnşallah bize nasip olursa yani Düzce'de şöyle bir teşkilat istiyoruz ya benim elimden kimse tutacak yok mu deyip de dert dedim. O kimsenin derdi ile dertlenecek bir teşkilat istiyoruz. Ben yıllarca sanayi çarşısında büyüdüm. Kendim de zaten üniversitede otomotiv bölümünü bitirdim. Ben sanayinin tozunu çamurunu bilen insanım. İnsanların neler çektiğini bu köylerde yaşayanların mahallelerde yaşayanların ne şartlarda ne zorluklarla esnaflık yaptığını aile geçindirdiklerini bilen insanım. Dolayısıyla biz halkımızı kucaklayacağız. Bizim başka bir derdimiz yok. Yani teşkilatçılık demek rozetleri takıp kravatları takıp de lüks arabalara binip öyle bir teşkilatçılık değil biz halkın içinde her derdi ile dertlenmeyen çalışan gücümüzün yettiği kadar insanların sorunları çözecek bir teşkilat yapısı istiyoruz. Bizim AK Parti ailemizin geleneğine uygun. Ve bizim vatandaşlarımızın bizden beklentilerine uygun bir teşkilat yapısı ile inşallah kuracağız.'

'Bizim sözümüz senettir'
'Mehmet Keleş'in istifasından sonra Dursun Ay, gönül alma noktasında tabana hitap etti. Hikmet Keskin’in istifasından sonra Mustafa Keskin kırılan gönülleri veya partiye farklı şekilde ulaşan tepkileri hangi yaklaşımla sonuca götürecek?' sorusuna Keskin şu yanıtı verdi; 'Bizim çalışma prensiplerimiz gayet açık ve nettir. Biz sözümüzde duracağız. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmeyeceğiz. Biz halkın en kılcal damarlarına kadar ihtiyaçlarına kadar raporlarımızı düzenleyeceğiz. Bizim söylediğimiz senettir. Siyaset yapmayacağız ve halkı dinleyeceğiz. Bizim derdimiz bu. Bu başarının sırrı da bu. Yani AK Parti'nin başarı hikayesi de bu. Dolayısıyla biraz önce bahsettim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hangi kriterlere göre halkın gönlüne giriyorsa biz de o kriterlerle geleceğiz. Bu kriterlerle biz halkımıza yakın olacağız ve dokunacağız. Biz bunu canı gönülden istiyoruz. Bizim her mahallede her köyde. Ben İlçe Başkanlığı döneminde belki en çok dolaşan ilçe başkanı bendim. Köylere kaç kere gittiğimi ben de bilmiyorum. Ne ihtiyacınız var ne derdiniz var hep sorardık. Dolayısıyla bizim yönetici arkadaşlarımız delegelerimiz mahalle yöneticileri bütün alttan aldığımız izlenimler biz çat kapı bir mahallede bir yere de gireceğiz. Biz özel ne bileyim etkinlikler yapacağız sonuçta şu var. Bizim atalarımızın bizim geleneklerimizde bizim tarihimizde çok güzel hasletlerimiz var. Bu hasretlere ön plana çıkartıp teşkilatın başarısı da budur. Buna göre inşallah bir çalışmalar yapacağız.'



'Herkesi bir bütünlük içinde kucaklayacağız'
İl başkanı olması durumunda il genel meclisi ve belediye meclisi ile kuracağı iletişim ve uygulayacağı strateji hakkında da konuşan Keskin, 'Burada hepsi partimizin tanıdı partimize içinde uğraşan şu anda görev alan belki görev almayan partimizin değerli üyeleridir. Burada görev kime tebliğ edilirse edilsin Biz bir bütünlük içinde bir aile içerisinde hareket edeceğiz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız da kendine gelir, çalışmaları vardır bir hayalleri vardır istişare ettiği arkadaşları vardır. Onlara da başarılar dileriz. Onlara da görev verirse biz de elimizden geldiği kadar destek oluruz.' dedi.

'Genel temayül teşkilatın tamamen değişmesi yönünde'
'Seçime mevcut yönetimle mi gidilecek yoksa kongre yapılacak mı?' konusuna da açıklık getiren Keskin, şunları dile getirdi; 'Bir atama gerçekleşecek komple il yönetimi değişebilir. Bunu genel merkezin takdiri ile benim şu anda bilmem mümkün değil. Ama genel temayül olarak il yönetimi komple değişiyor. Bunu genel merkezimizden alacağınız olur'a göre yapacağız. Onlar nasıl takdir ediyorsa nasıl bir değişim ihtiyacı olacaksa o şekilde yürüyecek. Ama genel temayül il teşkilatının yenilenmesi yönünde...'

Haber: C.ÜSTÜNER