AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün, belediye başkan adayı gösterilmesi üzerine, 3 Aralık Pazartesi günü, saat 17.00’da Düzce’ye gelişi hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

Açıklamasının ardından sorulara cevap veren Keskin, istifasının istendiği veya görevden alınacağı iddialarına cevap verdi.
Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile arasında geçenlerin de göründüğü gibi olmadığını ifade eden Başkan Keskin, yaşananlara açıklık getirdi.

“Uyumumuz bu döneme de yansıdı”
Geçtiğimiz 4 yılın zor olduğunu açıklayan ve bu günlerde yaşanan olayları dönemin milletvekilleri ve bakanı ile birlikte aştıklarını söyleyen Keskin, şöyle konuştu:

“Bu uyumumuz bu döneme de yansıdı. Bu uyum içerisinde 31 Mart seçimlerini de güçlü, birbirine kenetlenmiş, sen ben demeden, Düzce’de güçlü bir şekilde bütün belediyeleri alma gayretimizle, 2023 hedeflerine güçlü bir şekilde ulaşacağımızdan endişe etmiyoruz.”  

“Görevimizin başındayız”
Medyaya yansıyan, istifası veya görevden alınması iddialarına da cevap veren Başkan Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kim ne derse desin siz işinize bakın’ öğüdüyle hareket ettiklerini belirtti.

Keskin, “Bir Düzceli olarak, Düzce’nin bir değeri olarak, bu şehre hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Haber yapılan başka şeylerde var. Bunlar bizi insanî olarak rahatsız edebilir ama siyasetçi olarak etmemeli ve etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Bir yıl önce kongremizi yaptık. Tahminimce, 2021 yılı, 5 Ocak’ta kongre yapacağız. Görevimizin başındayız. Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdiğimiz sohbette de ‘Düzce’yi al bize getir’ dedi. Bu haberlerin gerçek olmadığını belirtmek zorundayım” sözleri ile iddiaları yalanladı.

“Bu bir kuraldır”
Belediye Başkan Adayları Tanıtımı esnasında, protokol sıralamasında Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile yaşanan sıkıntının lanse edildiği gibi olmadığını söyleyerek sözlerini devam ettiren Keskin, görüntülerin sadece bir kısmının değil de hepsinin izlenmesi durumunda olayın bu şekilde olmadığının anlaşılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Siyasî etik olarak, ben Cumhurbaşkanımızın solunda durmak zorundaydım. Belediye başkanı adayımız da, bu toplantıda, cumhurbaşkanımızın sağında durmak zorundaydı. Başka bir toplantı olsa ben sağında, belediye başkanı ise solunda duracaktı. Bu bir kuraldır ve platforma çıkarken, Cumhurbaşkanımızın protokol müdürü herkesi bu konuda uyararak çıkartır.

Sayın Dursun Ay’ın da benim de orada olmak gibi bir gayreti olmadı. Cumhurbaşkanımız dediği için ben oraya geçtim. Başkanım sen benim soluma geç derken, Dursun Başkanımız ilerleyince onu çekmek için elimi uzattım, ancak Cumhurbaşkanımız ‘Tamam sen dur’ deyince hareketimi sonlandırdım”

Bir belediye başkanı veya partiliyi itmek veya buna benzer bir hareketin parti etiğine uymadığının altını çizen Keskin, dikkat çeken şu ifadeleri kullandı.

“Biz il başkanları olarak protokolü çok iyi biliriz, asla bize uygun olmayan yere oturmayız. Oturduğumuz yerden asla kalkmayız.”