AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla Düzce’de bulunan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Keskin’e AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş de eşlik etti.

“Biz AK Parti Teşkilatı olarak her anlamda size destek olmak için gayret göstereceğiz”
Gazetecilerin bu özel gününü kutlamasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Keskin şunları kaydetti:

“Basın mensuplarını ve gazetecileri aslında bir güne sıkıştırmak çok zor ama biliyoruz ki her türlü koşulda gerçekten haber üretmeye çalışıyorsunuz. Bunun için zaman zaman kötü muamelelere bile maruz kalıyorsunuz. Ama biz AK Parti Teşkilatı olarak yanınızdayız ve her anlamda size destek olmak için gayret göstereceğiz. Buradan rahmeti rahmana kavuşmuş bütün gazetecilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyoruz.”

“Yaptığımız hizmetlerle övünmüyoruz, bu oylar bize övünelim diye verilmiyor”
31 Aralık’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan tüm Düzce basına göstermiş olduğu emek ve fedakarlıktan dolayı teşekkür eden Keskin konuşmasının şöyle sürdürdü:

“Biz milletvekillerimizle, Sayın Bakanımızla, proje üreten bir teşkilatız. Yaklaşık 1 ay önce Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizle Kültür Merkezinde size bir sunum hazırlamıştık. Bu sunumda da gördüğünüz üzere Düzce’de 3 yıl içinde yaklaşık 350’nin üzerinde bir proje ile çok kısa bir sürede gerçekten Düzce’ye çok büyük bir yatırım seferberliği yapıldı. 2019’a kadar bunu artırarak büyük işlere imza atmayı hedefliyoruz. Bu hizmetlerle aslında övünmüyoruz, bunlar bizim yapmamız gereken şeylerdi. Bu oylar bize övünelim diye verilmiyor.”

“Sahte delege kartları yaptırıp orada basın mensuplarına şov yapmanın bir anlamı yok”
AK Parti 6.Olağan İl Kongresi’nde adayların salona alınmadığı iddiasına ilişkin konuşan Keskin, şu ifadelerde bulundu:

 “Bizim salonumuz delegelerimizle birlikte 2500 civarında bir kapasitesi var. Tabi bir de Cumhurbaşkanımızın güvenliğinden dolayı salona biz teşkilatlarımızı aldık. Bunun dışındaki hemşerilerimize Sayın Cumhurbaşkanımız salonun dışında hitap ettiler. Bunun dışında bazı aday adayı arkadaşlar giremediğini ifade ediyor ama böyle bir şey yok. Kendilerinin içeri davet edilmesine karşılık dışarıda kalmayı yeğlediler. İçeriye girmekten imtina ettiler. Bunun haricinde bizim partimizin bir kültürü ve bir ahengi var. Bu kültür içerisinde herkes aday olabilir. Aday olan arkadaşlarımız da vardı, içeriye listesini verdi. Divana verdiği listede yaklaşık 14 tane delege olmayan arkadaşımızın imzası vardı. Buna rağmen bu arkadaşımızı biz medeni bir şekilde karşıladık ve divanımız da listesini aldı. 35 tane delege imzası olmasına rağmen 14 tanesi delege olmayan arkadaşımızın imzasını attırarak listeyi içeriye vermesine rağmen müdahale etmedik. Etmemiz de doğru değil. Dışarıda kalan bir arkadaşımızın yaptığı açıklamayı ben de izledim. Yaptığı açıklama doğru değildir. Sahte delege kartları yaptırıp orada basın mensuplarına şov yapmanın bir anlamı yok. Bu kardeşimiz isterse salona girebilirdi.”

“Demir parmaklıklar arkasına geçip şov yamasına gerek yok”
Adaylardan Semih Kıbrıs’ın aday olmak gibi bir niyetinin olmadığını ima eden Keskin şöyle konuştu:

“Bu konuyla alakalı tezvirat üreten bir ekip kurmuş herhalde arkadaşlar sahada. Bunları özellikle hem bizim şahsımızla hem partimizin şahsında Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın aşığı olduğunu söyleyerek bir takım arkadaşlar AK Parti’deki milletvekilinden arkadaşına kadar, bakanından teşkilat mensuplarına kadar saldırmayı ve onlar hakkında yazı yazmayı kendilerinde bir hak olarak görüyorlar. Bunun doğru olmadığını tekrar söylüyoruz. Demir parmaklıklar arkasına geçip şov yamasına gerek yok. Çünkü bu parti şov yapılacak bir parti değil.”

“Projelerimizi 2019’a kadar derleyip toparlayacağız”
Son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’ye geldiğinde verdiği talimatlara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Keskin şunları söyledi:

“Düzce, İstanbul ve Ankara’nın ortasında gerçekten çok güzel bir ilimiz. Bu ilin iki metropolün arasında olmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız yeni projelerimizi bildiği için Sayın Bakanımızla ve teşkilatlarımızla yaptığımız bazı işleri de biz şahsına arz ediyoruz. 2019’a kadar toparlamakla alakalıydı bu derleyip toparlamak. Yani 2019’a yetiştirmekti projeleri.”

Haber: Ö.YILMAZ