Ak Parti’de gözler birinci döneminde iki yıllık görev süresi dolan İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut’un koltuğu için yapılacak olan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimine çevrildi.

Ak Parti Milletvekili Fevai Arslan’ın Öncü TV’de katıldığı programda seçime ilişkin kararı verecek olanın teşkilat olduğunu söylemesinin ardından herkes partinin başı olan Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in seçimde nasıl bir yol izleyeceğini merak etmeye başladı. Başkan Keskin seçimin Düzce için en faydalı şekilde sonuçlanması adına yoğun mesai harcadığı ve kamuoyunda ismi geçen adaylar arasında tercih yapabilmek için iki farklı yol izlediği konuşuluyor. Teşkilatın sesine kulak tıkamak istemeyen Keskin’in adaletli bir şekilde davranarak en iyi sonucu alabilmenin hesaplarını yapıyor.

Ortak akıl ilkesiyle hareket ettiği konuşulan Başkan Keskin’in buna yönelik olarak seçimde söz hakkı olan teşkilat il yönetimi ve İl Genel Meclisi üyeleriyle diyalog halinde olduğu kulislerde konuşuluyor. Ak Parti İl Başkanının teşkilat il yönetimi ile milletvekillerinden başkan olarak görmek istediği isimleri bir kağıda yazarak kendisine vermelerini istediği dillendiriliyor. Keskin, sadece teşkilat il yönetimi ve milletvekilleri ile değil, hali hazırda İl Genel Meclisinde görev yapan meclis üyeleriyle de istişarede bulunuyor. Başkan Keskin’in meclis üyeleriyle birebir görüşmeler yaptığı, bu görüşmelerde meclis üyelerinin düşüncelerine ayrı bir değer verdiği iddia edildi. Seçime kısa bir süre kala Başkan Keskin’in izlediği yol, aday olarak ismi kamuoyunda telaffuz edilen Cahit Aydın, Dursun Çakır isimlerinin yanı sıra sürpriz bir isme de kapı açabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. 

Haber:Y.SEVER