Düzce'de ikinci kez Gezi Parkı için eylem düzenlendi. İlkinde binlerin sokağa döküldüğü eylemin aksine bu kez 100 civarında vatandaş tepkilerini sloganlar ve pankartlarla gösterdi.

 


Anıtpark önünde toplandılar
Günlerdir devam eden Gezi Parkı eylemcilerinin çevik kuvvet ekiplerince Taksim Meydanı'ndan çıkartılmasına tepki göstermek adına KESK ve KESK'e bağlı sendikalar Anıtpark önünde toplandı. Türk bayraklarının ve pankartların açıldığı eyleme yaklaşık 100 civarında KESK üyesi Spor Sokak ve Gaziantap caddesinde açtıkları pankartlarla yürüyüş yaparak slogan attı.

cadde üzerindeki bazı dükkan sahipleri ve vatandaşlar yapılan yürüyüşe destek verdi. KESK adına bir konuşma yapan Haber-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Ceylan, 15 Haziran akşam saatlerinde emniyet güçlerinin Gezi Parkı'na düzenlediği baskını kınadıklarını kaydetti. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar Gezi Parkı'nın park olarak kalacağı sözünü veren yöneticilerin Gezi Parkı'nı ve İstanbul'u savaş alanına çevirdiğini öne süren Ceylan, halk direnişinin istekler karşılanıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Hükümeti samimi olmaya ve gerçek bir adım atmaya davet eden Ceylan açıklama yaptığı sırada gelen bir haberle KESK ve bağlı sendikaların grev kararı aldığını bundan sonra her gün saat 17:00'de meydanlarda olacaklarını belirtti. Konuşmanın ardından eylem sloganlarla sürdü.

Haber: H. KANAT